KYLPYHUONEREMONTTI KERROSTALOSSA, RIVITALOSSA JA OMAKOTITALOSSA

MITEN ERI ASUNTOTYYPIT VAIKUTTAVAT REMONTIN HINTAAN?

Kylpyhuoneet on erilaisia. Suurin tekijä erilaisuuden takana on asuntotyyppi ja sen mukana tuleva kokoero. Kerrostaloasunnot ovat pieniä ja tilankäyttö on tehokasta. Tämän vuoksi kerrostalojen kylpyhuoneet ovat tyypillisesti pieniä. Rivitaloasunnot ovat kokoluokkaa suurempia ja omakotitalojen kylpyhuoneet ovat kaikista suurimpia. Alla jokaisen asuntotyypin 

KYLPYHUONEREMONTTI KERROSTALOSSA

Kerrostalojen kylpyhuoneet ovat hitaasti suurentuneet. Oikein vanhoissa kerrostaloissa1880-1920 kylpyhuoneita ei välttämättä ollut lainkaan vaan niitä on myöhemmissä remonteissa lisätty. Vanhoissa taloissa kylpyhuone oli tyypillisesti sellainen, että tilassa oli yksi viemäri ja esimerkiksi ammeen kylpyvesi piti peseytymisen jälkeen lappoa pesualtaaseen. 

Näitä puutteellisia tiloja on myöhemmin päivitetty ja lisätty kylpyhuoneita lohkomalla tilaa käyttöön vaikkapa keittiöltä. Tuloksena on omituisia rakenteita ja pieniä jopa 2-3 neliön tiloja. Tällaisen kylpyhuoneen remontointi voi olla kallista, koska rakenteista paljastuu joskus todella mielenkiintoisia pulmia. Remonttien hinnat liikkuvat 6 000 -12 000 euron haarukassa. Erityisesti kalustevalinnat vaikuttavat hintavaihteluihin.

1920-1960 oli myrskyisä ajanjakso ja kylpyhuoneet sekä erityisesti vesivessat yleistyivät kerrostaloissa. Näissä taloissa on jo paremmat viemärit ja toimintoja on tullut lisää. Sotien jälkeen oli pulaa kaikesta, joten modernisoituminen ei ollut ensimmäisenä to-do -listalla. Pula rakennusmateriaaleista johti mielikuvituksellisiin säästökeinoihin. 

Yleisesti tilat ovat suurempia ja sen vuoksi tämän ajanjakson kerrostalokylppärit on helpompi remontoida ja niihin on helpompi mahduttaa uusia toimintoja, kuten pesukone tai kuivauspatteri. Kokoluokaltaan nämä kylpyhuoneet ovat tavallisesti noin 3-5 neliötä. Kylpyhuoneremontti on hinnaltaan välillä 8 000 – 14 000 euroa.

1960 jälkeen on kerrostalorakentaminen ollut teollista ja ratkaisut melko moderneja. Nämä kerrostaloasunnot voi niputtaa samaan ryhmään, vaikka vuosiin mahtuukin kaikenlaista. Kooltaan nämä menevät 4-6 neliömetrin välille ja kustannukset vaihtelevat 10 000 – 16 000 euron välillä.

KYLPYHUONEREMONTTI OMAKOTITALOSSA

Omakotitalot ovat käyneet läpi samanlaisen kehityskaaren kuin kerrostalot. Vesivessat ja kylpyhuoneet yleistyivät sisätiloissa vasta 1950-luvulta alkaen. Suurin ero kerrostaloihin verrattuna on yhteisten pesutilojen puute, joten omakotitaloissa kylpyhuoneiden yhteydessä on usein kodinhoitohuone sekä sauna. Tämä nostaa remontoitavan alueen kokoa todella paljon. Kylpyhuoneen koko voi olla 3-8 neliötä, sauna 2-6 neliötä ja kodinhoitohuone 3-8 neliötä. Joskus märkätiloihin kuuluu myös oma tekninen tila.

Omakotitalojen kokoluokat ja sisätilat vaihtelevat laajasti ja tämä näkyy märkätilojen suurena vaihteluna. Omakotitaloremonttien budjettihaarukka onkin tosi iso. Pienimmillään omakotitalon kylpyhuoneremontista selviää noin 10 000 eurolla ja pahimmillaan remonttiin uppoaa jopa 50 000 euroa. Omakotitaloissa kannattaakin selvittää kaikki remonttivaihtoehdot huolellisesti ennen päätöstä.

KYLPYHUONEREMONTTI RIVITALOSSA

Rivitalojen kylpyhuoneet ovat melkein samanlaisia omakotitalojen kanssa. Isona erona on rivitaloyhtiöiden tekniset tilat, jotka voivat sijaita omassa ulkorakennuksessa. Jos näin on, niin sisällä huoneistoissa jää tilaa muuhun käyttöön. Rivitalohuoneistoissa on usein sauna ja kodinhoitohuone, joten tässäkään mielessä ne eivät eroa omakotitaloista. Rivitalojen kylpyhuoneremontit ovatkin usein samoissa hinnoissa omakotitalojen kylpyhuoneremonttien kanssa. Rivitalot yleistyivät vasta 70-luvulta lähtien ja niiden tilankäyttö ja pohjasuunnitelmat ovat melko moderneja, joten rakenteellisia muutoksia ei yleensä tarvitse tehdä. 

Toiminta-alue

Teemme töitä seuraavilla paikkakunnilla:

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen

Ota yhteyttä

Tilanteesi ymmärtäminen on meille tärkeää. Tämän vuoksi me tullaan käymään ja tutkitaan ongelma. Tämän jälkeen rakennetaan ratkaisu juuri oikeaan tarpeeseen. Ota yhteyttä niin jutellaan.

Täytä alla oleva lomake, soita tai lähetä sähköpostia.
Sovitaan aika ilmaiselle kotikäynnille.