ESTEETTÖMYYSREMONTTI

Esteettömyys käsitetään yleensä helppokulkuisena asuinympäristönä. Se on kuitenkin suurempi asia ja sisälttää fyysisen liikkuvuuden lisäksi myös palvelujen saatavuuden, tiedon ymmärrettävyyttä ja mahdollisuutta osallistua itseä koskevaan päätöksentekoon.

Remonteissa kuitenkin keskitytään lähinnä huoneistojen ja kiinteistöjen esteettömyyteen ja juuri fyysisen ympäristön muokkaamiseen. Kaksi tärkeintä asiaa ovat asuntoihin pääsy ja asunnoissa toimiminen.

ASUNTOON KULKEMINEN

Asuntoon pääsyssä auttavat luiskat, hissit ja automaattiset -sekä suuremmat ovet. Me voimme auttaa näissä kaikissa heti remontteihin liittyvistä rakennusluvista lähtien. Ota yhteyttä niin sovitaan käynti ja suunnitellaan yhdessä esteetön koti.

Usein omakotitaloon tai taloyhtiöön kulkuun tarjotaan muutaman muutaman satasen metalliluiskia, joita pitkin pitäisi pystyä kulkemaan pyörätuolilla. Totuus on kuitenkin se, että jyrkkiä luiskia pitkin ei tahdo päästä kulkemaan edes avustajan kanssa. Pitkien luiskien hinnat ovat puolestaan yllättävän korkealla ja yllättäen kustannustehokkain tapa järjestää asuntoon kulkeminen onkin hissi yhdistettynä automaattiseen oveen. Tällaisella ratkaisulla avustajan tarve vähenee oleellisesti.

ESTEETÖN KYLPYHUONE 

Asunnon sisällä tärkein esteetön huone on wc, sillä muut tilat ovat usein suhteellisen helposti käytettäviä. Pesutilojen rakentaminen on aina ollut kallista, joten niistä on pyritty tekemään mahdollisimman pieniä. Esteettömyyden kannalta vanhan asunnon tilanne on usein erityisen hankala.

Monesti esteetön kylpyhuone saavutetaan suhteellisen yksinkertaisilla muutoksilla, kuten oviaukon suurentamisella, ammeen poistamisella ja lisätukien asentamisella. Joskus ainut keino on muuttaa koko asunnon tilanjakoa, mikä tietää melkoisia kustannuksia. Toisinaan vaaditaan erilaisia nostimia, mutta tämä on erittäin harvinaista. Tällaisessa tilanteessa siirrytään jo tyypillisesti avustettuun asumiseen tai palvelukoteihin.

Suunnittelijamme tulee aina toteamaan tilanteen ja käyttötarkoituksen sekä huonetilan mittojen perusteella tarjoaa ratkaisun. Invalidiliiton sivuilla on virallinen opas esteettömän kylpyhuoneen rakentamiseen.

MUUT ASUINTILAT

Asuinhuoneissa ei ole juurikaan ongelmia esteettömyyden kanssa, mutta tietyt ongelmakohdat toistuvat säännönmukaisesti: kapeat oviaukot, korkeat kynnykset, kulkutielle avautuvat kaapistojen ovet ja korkealla sijaitsevat säilytystilat erityisesti keittiössä. Keittiön yläkaappien moottorointi ja pöytätasojen madaltaminen tekevät asumisesta mahdollista samalla liukuovikaapit luovat lisätilaa ja helpottavat käyttöä.

Ota yhteyttä, niin sovitaan käynti ja suunnitellaan yhdessä esteetön koti.

Toiminta-alue

Teemme töitä seuraavilla paikkakunnilla:

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen

Ota yhteyttä

Tilanteesi ymmärtäminen on meille tärkeää. Tämän vuoksi me tullaan käymään ja tutkitaan ongelma. Tämän jälkeen rakennetaan ratkaisu juuri oikeaan tarpeeseen. Ota yhteyttä niin jutellaan.

Täytä alla oleva lomake, soita tai lähetä sähköpostia.
Sovitaan aika ilmaiselle kotikäynnille.