IDEOITA KYLPYHUONEREMONTTIIN

Kuva Vieser LineDurat linjakaivosta
Pienet yksityiskohdat henkivät tyyliä. Linjakaivon siirtäminen seinää vasten on yksi suosituimmista kylpyhuoneremonttitoiveista. Linjakaivon kanssa myös lattiassa voidaan käyttää suuria laattoja, mutta vanhan kylpyhuoneen lattiakaadot täytyy uusia kauttaaltaan. Laatat ovat tietysti näkyvin osa uudessa kylpyhuoneessa, tässä kuvassa samaa laattaa käytetään sekä seinässä että lattiassa. Rakenteelliset hyllyt ja syvennykset ovat tätä päivää, mutta remonttikohteissa ne joudutaan toteuttamaan lähes aina pienentämällä kylpyhuoneen sisämittoja. Sekä suihkuseinä että suihkuhana on upotettu rakenteeseen, mikä luo siistin ja tyylikkään yleisvaikutelman. Pinta-asennettavat kalusteet kuitenkin laskisivat kustannuksia huomattavasti.

REALISMI VASTAAN UNELMAT

Lähes kaikki kylpyhuoneremontit käynnistyvät sillä, että vastaan tulee vastustamaton idea. Valokuvapalvelut Pinterest ja Instagram ovat parhaat kanavat ideoille kylpyhuoneremonttiin. Erityisesti Pinterest on hyvä, sillä tuhannet käyttäjät ovat luoneet omia kokonaisuuksiaan remontteihin liittyen. Esimerkiksi pesuallashanoja löytyy useita eri kokoelmia puhumattakaan kylpyhuonekalusteista ja laatoista.

Oma kulahtanut kylppäri alkaa näyttää museotavaralta ja syntyy halu tehdä remontti. Idean lisäksi kiinnostaa hinta ja sen saa tietää remonttiyritykseltä, joten on aika pyytää tarjous kylpyhuoneremontista.

Realistina urakoitsija on törmäyskurssilla asiakkaan ideoiden ja toiveiden kanssa. Suunnitelma pitäisi saada pysymään budjetissa ja kaikkea ei pystykään toteuttaa, lisäksi jotkin ideat ovat ristiriidassa keskenään. Tässä vaiheessa huomaa nopeasti, että kaikilla on ideoita, mutta onnistunut toteutus on se tärkeä juttu. Alla olen jakanut kylpyhuoneremontti-ideat muutamaan eri ryhmään tärkeysjärjestyksessä.

IDEAT KYLPYHUONEEN MUUTOKSILLE

Vaikka kauniit vihreät laatat välkkyisivät mielessäsi syynä kylpyhuoneremontin tekemiselle, on ennen laattoja päätettävä vielä tärkeämmästä asiasta – kylpyhuoneen toiminnallisuudesta. Seuraavassa lista asioista, jotka kannattaa pohtia valmiiksi:

 1. Suihkun ja lattiakaivon paikka sekä malli. Idealistoissa tulee usein vastaan Unidrainin tai Vieserin pitkät ja kapeat vaakakaivot. Kaivon paikkaa siirrettäessä tai muutettaessa perinteinen lattiakaivo pitkäksi linjakaivoksi nousee työmäärä lattiarakenteen ja viemärivetojen osalta todella paljon. Hintaero on paljon enemmän, kuin pelkkä hintaero eri lattiakaivojen rautakauppahinnoissa.
 2. WC-istuimen paikka sekä malli. Nyt on muotia rakentaa seinä-WC, sillä se kuulemma helpottaa siivousta. Aika harvoin noita kylpyhuoneita siivotaan, voin sanoa, kun olen käynyt sadoissa eri kylpyhuoneissa. Tuskin siivoamisen aktiivisuutta lisää se, että asennetaan seinä-WC. Siivoamisen aktiivisuutta lisää kuitenkin kotisiivoojan palveluiden ostaminen – suosittelen. WC-istuimen kohdalla tyyli taitaa olla suurempi merkitsevä tekijä, kuin mukavuus. Sijainti kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan pitää samana, sillä WC:n viemäriputket ovat erityisen suuria ja niiden siirto vie erityisen paljon työaikaa. Seinä-WC lisää työtä myös kotelon runkorakenteiden, levytysten ja laatoitusten osalta. Kustannukset ovat pahimmillaan huomattavan suuret verrattuna itse runkoon ja seinä-WC-istuimeen.
 3. Pesukoneen vaatimukset vaihtelevat, mutta sähköä, vettä ja tilaa tarvitaan aina. Kuten muidenkin rakenteen sisällä kulkevien viemäröintien kanssa, pesukoneen siirtoa kannattaa harkita tarkkaan. Sähköturvallisuuden nimissä pesukone ja pyykinkuivain täytyy saada riittävän etäälle suihkusta tai ainakin on rajoitettava roiskeita käyttämällä suihkukaappia. Pesukoneen kanssa kannattaa miettiä pesuaineiden sijoittamista. Todella usein pesuainepakkaukset pönöttävät koneen päällä, kun allaskaappiin ei mahdu ja pyykkikaappia ei ole.
 4. Sähkötoimisen lattialämmityksen ja/tai pyyhekuivaimen asennus on tärkeä mukavuustekijä ja helpottaa vaatehuoltoa. Erityisesti lattialämmityksen asennus pidentää kylpyhuoneen elinkaarta lattiaa kuivattamalla. Lattialämmityksen kanssa täytyy olla huolellinen sähkön riittävyyden kanssa, sillä vanhassa kylpyhuoneessa saattaa olla vain yksi valaisin ja sekin vaikkapa jonkin makuuhuoneen sulakkeen takana.
 5. Valaisinten määrä ja sijoittelu vaikuttaa käyttömukavuuteen. Ehostaminen onnistuu parhaiten luonnollisessa ja runsaassa valossa eikä siitä ole haittaa muissakaan kylpyhuonetoimissa. Valoja kannattaa jakaa kahteen käyttöön, toinen kattoon yleisvalaisuun ja toinen peilin tai peilikaapin yhteyteen kohdevalaisimeksi.

IDEOITA KYLPYHUONEKALUSTEISIIN

Kylpyhuonekalusteissa trendit tulevat ja menevät. Tärkein johtotähti on joko pitkäikäisyys tai edullisuus. Pitkäikäiset kalusteet kestävät kylpyhuoneen kanssa jopa vuosikymmeniä ja silloin kannattaakin panostaa ajattomaan designiin ja vaaleisiin väreihin.

Pitkäikäisyyden vastakohtana ei kylpyhuoneessa ole lyhytikäisyys vaan edullisuus. Edulliset kalusteet voi vaihtaa useamman kerran kylpyhuoneen elinkaaren aikana. Tällaisten kalusteiden kanssa voi käyttää mielikuvitusta, sillä kalusteiden rikkouduttua (niin se vain on, että edullinen on harvoin huippulaatua) voi hankkia uudet samoin on silloin, kun kerta kaikkiaan ei jaksa katsella vanhoja kalusteita.

 1. Kahden peilin tai peilikaapin ja pesualtaan käyttö antaa joustavuutta kylpyhuoneen käyttöön. Illanviettoon valmistautuessa ei yhden henkilön tarvitse valloittaa koko kylpyhuonetta.
 2. Pelkän seinäpeilin käyttö on ollut suosittua aina vuoden 2019 loppuun asti. Vuosi 2020 on alkanut ja trendi ei näytä vielä kadonneen. Mutta minne laitetaan kaikki ne tavarat, joita yleensä säilytetään peilikaapissa? Suunnittelijana unohtaisin tämän tavan mahdollisimman nopeasti.
 3. Vetolaatikoiden käyttö tuo tavarat helposti käsille aivan samoin kuin keittiössä. Allaskaapin ovet ovat historiaa ja tilaa valtaa hidastimilla ja laatikon sisäisellä valolla varustettu vetolaatikko.
 4. Puukomposiitista tehdyt pesualtaat antavat mahdollisuuden käyttää samaa kuosia koko kalusteessa. Vuonna 2020 nähdään kylpyhuoneissa pitkälle vietyä yhtenäistä tyyliä.
 5. Tilausväreillä maalatut vesikalusteet ja muut kylpyhuonekalusteet mahdollistavat suuren kontrastin seinäpintojen ja kalusteiden välillä.

KYLPYHUONEEN LAATTAIDEAT

Laatat tekevät kylpyhuoneen. Ne ovat yksiselitteisesti tärkein ja näkyvin elementti kylpyhuoneen tyylissä. Laatat ovat myös makuasia, josta ei parane kiistellä. Lähes kaikki laatta-alan tavarantoimittajat pitävät yllä isoa valikoimaa ja oma suosikkilaatta voi löytyä mistä tahansa. Suomalaisen suosiminen ei tässä tavarassa juuri auta, sillä lähes kaikki laatat ovat tätä nykyä tuontitavaraa. Joitain ideoita suunnittelun johtotähdeksi voi kuitenkin listata:

 1. Mieti seinälaattoja kuten seinämaaleja. Suomalaiset kodit ovat järjestään valkoisia tai vaaleita tehosteseinä siellä täällä. Samanlainen värimaailma sopii myös kylpyhuoneeseen.
 2. Lasitetut tasaiset seinälaatat on helpompi pitää puhtaana, lisäksi lasitus heijastaa valoa enemmän kuin mattalaatta. Mattalaatta näyttää hyvältä studiovalaistuksessa, mutta arkikäytössä se häviää tasaiselle lasitetulle laatalle.
 3. Struktuurilaatoilla seinäpinnalle saa erilaisia muotoja, jotka monesti ovat kauniita. Nämä ikääntyvät kylpyhuonevuosissa suhteellisen nopeasti. Muotoon leikatut laatat ovat monesti mattapintaisia, joten lika pinttyy niihin nopeammin.
 4. Lattiassa vaaleat sävyt ja jopa valkoinen ovat tulleet takaisin. Valkoinen toimii lattiassa erittäin hyvin, kannattaa kokeilla.
 5. Panosta laattoihin. Laadukkaat ja arvokkaat laatat pitävät pintansa kovassa käytössä. Tuplaamalla laattabudjetin saat todennäköisesti haluamasi laatat, mutta kylpyhuoneremontin hinta ei nouse kuin 5-10%.

Toiminta-alue

Teemme töitä seuraavilla paikkakunnilla:

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen

Ota yhteyttä

Tilanteesi ymmärtäminen on meille tärkeää. Tämän vuoksi me tullaan käymään ja tutkitaan ongelma. Tämän jälkeen rakennetaan ratkaisu juuri oikeaan tarpeeseen. Ota yhteyttä niin jutellaan.

Täytä alla oleva lomake, soita tai lähetä sähköpostia.
Sovitaan aika ilmaiselle kotikäynnille.