KYLPYHUONEREMONTIN KESTO

Kahta asiaa kysytään aina, paljonko se maksaa ja kauanko se kestää?

Remontin kesto askarruttaa tilaajaa aina. Uutta on kiva saada, mutta odottajan aika on pitkä ja lähes aina joudutaan asumaan remontin keskellä. Tässä kaikille tarpeellista tietoa kylpyhuoneremontin kestosta. Lopussa on muutamia esimerkkejä kylpyhuoneremontin kestosta.

KYLPYHUONEEN SIJAINTI

Aivan ensimmäiseksi remontin tekemiseen vaikuttaa sijainti. Kaupungin keskustassa on hankalampi toimia, kuin lähiöissä tai maaseudulla. Hankala sijainti saattaa hidastaa remonttia päivällä tai kahdella, kun työmaakuljetukset ja kantamiset ottavat oman aikansa. Kaupungin keskustassa ei välttämättä ole paikkaa pakettiautolle tai roskalavalle, joten tulemiset ja menemiset täytyy aikatauluttaa todella tarkasti. Remontoinnissa tulee usein yllätyksiä, jotka sitten vaikuttavat alkuperäiseen suunnitelmaan ja aikatauluun.

Samalla tavalla sijainti vaikuttaa, kun verrataan remontin tekemistä kerrostalossa tai omakotitalossa. Omakotitalon pihassa on paljon tilaa työmaavarastolle, kun taas kerrostaloasuntoihin voi joutua toimittamaan tavaraa useissa erissä. Lisäksi purkujätteiden ja tavaroiden siirtäminen viidennen kerroksen kohteessa voi olla todella haastavaa. Maatasolla töiden tekeminen on aina nopeampaa. Pelkästään näiden välillä voi olla päivä eroa työajassa, vaikka kylpyhuone olisi muuten samanlainen. 

KYLPYHUONEEN IKÄ

Vanhoja kylpyhuoneita ei saa kuntoon pienellä ehostamisella. Näiden kohdalla on aina tarve suurempaan ja pitkäkestoiseen remonttiin. Jos vanha kylpyhuone on vanhassa kiinteistössä, niin aikataulua on vaikea ennakoida. Vesiputket saattavat kulkea satunnaisesti rakenteen sisällä, pinnan alta voi löytyä vesivahinkoa, hometta tai lahoa. Kaikki nämä tekevät remontin kokonaiskeston arvioinnista vaikeaa. Vesivahingon korjaus ja kuivatus voivat lisätä useita viikkoja remontin kestoon. 

KYLPYHUONEEN KOKO

Työmaan koko vaikuttaa tietysti työmäärään. Isossa kylpyhuoneessa tehtävää seinä- ja lattiapintaa on enemmän kuin pienessä kylpyhuoneessa. Isossa kylpyhuoneessa on myös enemmän tilaa, jota täytetään kylpyammeilla, erikoisilla suihkuilla, kylpyhuonekalusteilla ja vaikkapa lohkaisemalla osa kylpyhuoneesta kodinhoitohuonekäyttöön. Saunat löytyvät pääsääntöisesti suurten kylpyhuoneiden yhteydestä, joten erillisen saunatilan remontointi ottaa myös aikaa. 

Isojen kylpyhuoneiden remontit ovat lähes aina monimutkaisempia, kuin pienten kylpyhuoneiden remontit. Peukalosääntönä voi siis todeta, että suuren kylpyhuoneen remontoinnissa menee kauemmin kuin pienen kylpyhuoneen remontissa.

KYLPYHUONEREMONTIN LAAJUUS

Laajuus on eri asia kuin koko. Välillä kylpyhuoneremontti tehdään pelkästään kalusteita uusimalla, jolloin hommassa voi kulua vain päivä. Toisinaan tehdään pieniä muutoksia vaikkapa suihkukaappi asentamalla tai käyttövesiputkia uudistamalla. Joskus harvoin tehdään laatoitus tai mikrosementti vanhan pinnan päälle.

Kun puretaan vanhaa ja rakennetaan uutta pintaa, niin puhutaan viikoista eikä päivistä. Tässä tilanteessa joudutaan tekemään rakenteet kuntoon ja täytyy myös muistaa eri tuotteiden kuivumisajat, jotka on hyväksyttävä, jos haluaa laadukkaan ja kestävän lopputuloksen.

REMONTIN MONIMUTKAISUUS

Pienikin remontti kestää pitkään, jos kohde on monimutkainen ja sisältää erilaisia tuotteita ja työvaiheita. Aiemmin jo todettiin, että isot kohteet ovat usein monimutkaisia, mutta on myös pieniä kylpyhuoneita, joissa riittää tekemistä. 

Toimintojen siirrot nostavat vaikeusastetta ja pidentävät remontin kestoa. 

Lattiakaivon, wc-istuimen tai oviaukon paikan siirtäminen nostaa vaikeuskerrointa. Samoin erikoinen laatoitus isoilla laatoilla tai erikoisen kuvion latomisen kautta tekevät työstä monimutkaista. Nämä kaikki on mahdollista sovittaa niin pieneen kuin suureen kylpyhuoneeseen. 

KYLPYHUONEREMONTIN KESTO

Yksinkertainen kylpyhuone on lattia-alaltaan noin neljän neliön kokoinen. Tällaisesta kylpyhuoneesta löytyy yksityiskohtainen esimerkkilaskelma. Käy katsomassa tästä linkistä, mitä kylpyhuoneremontti maksaa. Samassa yhteydessä kerrotaan, että peukalosääntö on noin kaksi viikkoa.

Jos kylpyhuoneen yhteydessä on sauna, niin saunan remontointi lisää remontin kestoa noin viikolla. Saunan osalta remontti voidaan toteuttaa kahdessa eri laajuudessa. Toisessa vaihtoehdossa uusitaan vain lattia ja toisessa uusitaan lattian lisäksi myös paneelit ja lauteet.

Kokoluokan tuplaantuessa työaika ei tuplaannu vaan lisääntyy vähän yli puolella. Tällä tavalla voit arvioida oman remontin kestoa. Kylpyhuonetilan pienentyminen neljästä neliöstä ei juurikaan lyhennä työaikaa vaan pienessä tilassa on jo hankala tehdä jotain työvaiheita eli työskentely hidastuu. Yhteenvetona voisi todeta, että suurin osa kylpyhuoneremonteista toteutetaan 2-5 viikkoa kestävinä.

Toiminta-alue

Teemme töitä seuraavilla paikkakunnilla:

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen

Ota yhteyttä

Tilanteesi ymmärtäminen on meille tärkeää. Tämän vuoksi me tullaan käymään ja tutkitaan ongelma. Tämän jälkeen rakennetaan ratkaisu juuri oikeaan tarpeeseen. Ota yhteyttä niin jutellaan.

Täytä alla oleva lomake, soita tai lähetä sähköpostia.
Sovitaan aika ilmaiselle kotikäynnille.