KYLPYHUONEREMONTTI HELSINGISSÄ

Tässä pitkässä artikkelissa (varaa kuppi kahvia tai teetä ja mieluusti vähän naposteltavaa) mennään läpi Helsingin kaupunginosia aakkosjärjestyksessä ja tartutaan niiden remonttien erikoisuuksiin ja erityisesti kylpyhuoneremontteihin. Voit siis nopeasti vilkaista, onko omalla asuinalueellasi jotain, mikä kannattaa erityisesti huomioida remottia suunnitellessa. Ennen varsinaisia asuinaluejuttuja kerätään vielä lista remonteista ja niiden hinnoista, joissa me ollaan oltu mukana.

Kuvan Helsinkin kauppatorista
Joku voisi helposti pitää kauppatoria kiertävänä huvipuistona.

REMONTTI-INFOA

Tarkemmin kylpyhuoneremontin tekemisestä kirjoitan täällä. Kylpyhuoneremontin suunnittelusta kerron tässä artikkelissa. Tässä artikkelissa kirjoitan kylpyhuoneremontin hinnasta ja lopuksi kylpyhuoneremontin kestosta kirjoitan täällä. Eli infopaketti kylpyhuoneremontin suunnittelusta ja ostamisesta aina valmistumiseen asti. Mielikuvaharjoittelulla hyvään lopputulokseen, kuten urheilija-ikään (kylppäriremonttien kohdalla kuten aitajuoksija, joskus saattaa aita tai kaksi kaatua, mutta lopulta tullaan maaliin).

TILAA REMONTTI MEILTÄ

Remonttivelhot haluaisi tietysti tehdä kaikki Helsingin remontit, mutta eihän meidän resurssit siihen riitä. Sun remontti voisi kuitenkin mukavasti sopia meidän aikatauluun, joten laita kysely matkaan lomakkeella, sähköpostilla tai soittamalla. Vastataan nopeasti, viimeistään seuraavana arkipäivänä. Me kun ei kaikkien remontteja ehditä tekemään, niin voit myös ilmiantaa hyvän remonttifirman. Me laitetaan hyvä kiertämään ja lisätään yhteystiedot sopivan kaupunginosan kohdalle.

LAITETAAN HYVÄ KIERTÄMÄÄN

Niin kuin jo mainitsin, voit myös ottaa yhteyttä meihin, niin selvitetään remontin hinta ja kesto myös sinun kohteelle. Tämän jälkeen voit päättää, jatketaanko toteutukseen. Ota yhteyttä täältä, soita, lähetä sähköpostia tai täytä lomake.

REMONTTIEN HINTOJA HELSINGISSÄ

Hintoja vuoden 2020 keväältä. Nämä antavat tuntumaa erilaisiin remonttihintoihin pääpaino on märkätilaremonteissa, mutta mukana on myös muita remppoja. Muista myös katsoa yksityiskohtainen artikkeli kylpyhuoneremontin hinnanmuodotumisesta täältä.

MannerheimintieKaksioVäliseinämuutos ja maalaus4 262 €
Notkotie KolmioKylpyhuone + kylpyhuone ja sauna38 765 €
MesenaatinkujaKaksioTäydellinen pintaremontti + keittiöremontti23 197 €
LiisankatuKaksioTäydellinen pintaremontti + keittiöremontti19 457 €
MuotoilijankatuKaksioKeittiöremontti + kylpyhuone ja sauna30 245 €
PorslahdentieNeliöKeittiöremontti + kylpyhuone ja sauna32 096 €
JäkärläntieNeliöTäydellinen huoneistoremontti54 563 €
PelimannintieKaksioHuoneistoremontti + kylpyhuonekalusteet25 073 €
MannerheimintieYksiöHuoneen maalaus1 794 €
RudolfintieKaksioKeittiö + Kylpyhuone19 820 €
LeiviskätieKaksioKeittiö + lattioiden hionta ja lakkaus9 743 €
PalkkatilankatuKaksioHuoneistoremontti + keittiöremontti15 663 €
Runeberginkatu NeliöHuoneistoremontti + keittiö26 532 €
RadiokatuKaksioTäydellinen huoneistoremontti28 034 €
RoihuvuorentieKaksioHuoneistoremontti + keittiö18 535 €

KESKUSTA

Helsingin keskustassa on hankala toimia, kun mestaa vertaa lähiöön tai maaseutuun. Pysäköintipaikkojen puute vaikeuttaa tavaratoimitusten vastaanottamista ja pitkä etäisyys työmaalta katuvarsiparkkiin vie pahimmillaan tunnin tai kaksi työpäivästä, kun tuodaan ja viedään tavaraa sekä työkaluja. Ruuhkat venyttävät aikatauluja ja usein joudutaan odottamaan toimitusta tai vaikkapa putkimiestä tai sähkönaista.

Keskustan kiinteistöt ovat lähinnä kerrostaloja ja remonttimateriaalit sekä purkujäte täytyy usein kantaa portaita. Taas puhutaan merkittävästä päivän tai kahden lisäajasta, joka syntyy pelkästään työmaalogistiikasta. Vaihtolava ei useinkaan sovi porttikäytävästä ja joudutaan vuokraamaan kaupungilta pätkä katua lavan sijoittamiseksi.

Keskustan asunnot ovat pääsääntöisesti vanhoissa kiinteistöissä, joiden rakenteet piilottelevat monia yllätyksiä. Vesiputket saattavat kulkea satunnaisesti rakenteen sisällä, pinnan alta voi löytyä vesivahinkoa, hometta tai lahoa. Sähköjohdot on piilotettu rakenteen sisään ja sulakkeiden määrä ei riitä uusille sähkölaitteille.

Lisäksi kylpyhuoneen seinät voivat olla kaikki eri aineista – rimarapattu seinä, tiilimuurattu seinä, betoniseinä, kipsilevyseinä. Tällaisia rakenteita kun korjataan, niin tekijällä täytyy olla pitkä kokemus vastaavista kohteista ja sitä kautta tieto sopivista korjausmenetelmistä sekä materiaaleista. Purkamisen aikana tilanne selviää ja määrittää rautakauppakäyntien määrän sekä tarvittavien materiaalien kustannukset.

Ei keskustassa työskentely ole pelkkää pakkopullaa! Rakennukset ja asunnot ovat kauniita välillä todellisia taideteoksia. Ihmiset ovat ystävällisiä ja mukavat kahvitaukopaikat tai lounaspaikat löytyvät katutason liiketiloista. Keskustan kohteet eroavat myös sillä tavalla, että tavoitteena on tavallista useammin luksus. Tämän kun lisää kohteen monimutkaisuuteen, niin keskustan kohteet on tosi antoisia.

AURINKOLAHTI

Mustalahden rakentaminen aloitettiin vuonna 2000 ja alkuperäinen vaihdettiin markkinointisyistä valoisampaa tulevaisuutta luvanneeseen Aurinkolahteen.

Asuinalueen uutuuden vuoksi remontteja ei juuri tarvita ja lähinnä kyse onkin muuttojen yhteydessä tehtävistä sisustus- ja keittiöremonteista. Asuntojen rakenteet ovat uusien standardien mukaisia ja rakennuspiirustuksetkin pitävät suhteellisen hyvin paikkansa (on kyllä valitettavan yleistä, että rakennusyhtiöt fuulaavat käytännössä ja vaihtavat joitakin piiloon jääviä materiaaleja heikompiin, kuin rakennekuvissa on määritelty), joten remontointi on sujuvaa.

Kaikkiaan alue on alkanut saada omaa luonnetta ja näin se täyttää tehtävänsä Rastilan ja Meri-Rastilan vuokra-asuntopainotteisten asuinalueiden tasapainottajana.

HAKUNINMAA

Pohjoisessa Hakuninmaa rajautuu Helsingin Keskuspuistoon, joten alueen omakotitalot sijaitsevat rauhallisen metsäisessä ympäristössä. Yksi salaisuus rauhallisuudelle on läpiajoliikenteen puuttuminen, toisinaan rakennustarvikekuljetuksilla on hankaluuksia löytää paikalle, mutta ei kuitenkaan olla susirajalla, joten aina on perille löydetty. Hakuninmaa on rakennettu lisäksi rakennettu suhteellisen tiiviisti, joten alueen sisällä ei luultavasti tulla näkemään uutta korkeaa rakentamista. Tulevaisuus vaikuttaakin oikein seesteiseltä. Tällä alueella rakennukset säilyttävät ja jopa kasvattavat arvoaan, erityisesti oikein huollettuina.

Alueella on sen verran historiaa, että remonttikaaren jokaisesta vaiheesta löytyy jotain. Vanhojen talojen kohdalla katsasta erityisesti hulevesien poisjohtaminen ja perustusten kunto. Mikäli taloihin on tehty kattoremontteja, niin tuuletusvälien riittävyys on tosi tärkeä juttu ellet sitten tykkää asua homeen keskellä. Kaikkiaan alue on todella pidetty myös remonttiyritysten keskuudessa tonteilla on tilaa ja liikenneyhteydet hyvät ja alue on ruuhkavyöhykkeen ulkoreunalla.

HERTTONIEMI

Herttoniemi on monipuolinen asuinalue, jossa Itäväylä toimii vedenjakajana uuden ja vanhan rakentamisen välillä. Herttoniemenrannassa on paljon uusia kerrostaloja, kun taas vanha Herttoniemi on täynnä charmikkaita omistus- ja vuokrataloja. Herttoniemessä on myös paljon yrityksiä, joten puhelimen soidessa ei vielä pysty paljon päättelemään kohteesta. Siilitie on klassista Herttoniemeä, joten jos haluaa alueesta nopean yleissilmäyksen, niin kannattaa ajaa se päästä päähän.

Remonttien osalta vanha peukalosääntö toimii hyvin. Vanhoissa taloissa saneerausremontteja ja uusissa taloissa pintaremontteja. Jos olet ostamassa vanhaa asuntoa Herttoniemestä, niin pidä huolta siitä, että talossasi on tehty putkiremontti. Putkiremontti kun nostaa yleistä hintatasoa vähemmän kuin remontin hinta, niin hyödyt enemmän asunnon toimivuuden parantumisesta, etkä joudu nielemään pölyä kuukausikaupalla.

KANNELMÄKI

Kannelmäellä on pitkä historia. Vanhaistentien huipulla iäkkäät kerrostalot kurottavat kohti taivasta. Vanhukset köpöttelevät kohti viereistä ostoskeskusta, koska eivät pidä uuden Prisman valtavasta massiivisuudesta, maitotölkinkin hakeminen kestää viisitoista minuuttia, kun täytyy kävellä koko kaupan läpi. Nuorempi polvi fanittaa remontoitua kauppakeskusta, sillä löytyyhän sieltä kaikkea sitä mitä Kannelmäen vanhalta ostarilta ei löydy.

Pasuunakujalle mentäessä Kannelmäen korkeat kerrostalot vaihtuvat idyllisiin rivitaloihin, joiden takana välkehtii puro ja suosittu puisto. Tällaiset muutokset rakennuskannassa ja ympäristössä tuovat väriä remonttiyrityksen arkeen.

Alueella on siis hyvät palvelut, ja remonttimiehen oma huolto on helppoa. Toisaalta Kannelmäessä ei ole erinomaista rautakauppaa, joten työmaan huoltomatka on pidempi, mutta sehän hoidetaan aamulla ennen kohteeseen saapumista.

KIVIKKO

Kivikko on nuori asuinalue Kontulan kupeessa. Kivikon sijainti on erinomainen kolmoskehän, Lahden moottoritien ja sekä Myllypuron että Kontulan metroasemien lähettyvillä. Kivikko rakennettiin pääsääntöisesti 90-luvulla, Kontulan kasvupaineen hillitsemiseksi.

Laman jälkimainingeissa oli pulaa rakennuskohteista, joten uskallan väittää rakentamisen laadun olleen parempaa, kuin edeltäneinä hulluina kasinovuosina. Useimmat rakennukset ovatkin vielä hyvässä kunnossa ja remontointi tapahtuu pääosin sisätiloissa. Alueen useat vuokratalot tarkoittavat sitä, että ostavina asiakkaina toimivat isot vuokra-asuntoyhtiöt.

KONALA

Konala liitettiin Helsinkiin 1946 ja sen jälkeen alkoi voimakas rakentamisen aikakausi. Aikanaan uutuuttaan hohtaneet talot ovat nyt tulleet seniori-ikään suurina ryppäinä ja alueella onkin paljon kysyntää kaikenlaiselle remontoinnille ja saneeraukselle kuten putki- ja julkisivuremonteille.

Vanhoissa taloissa työskentelylle on aina ominaista yllätyksiä aiheuttavien rakenteiden kanssa leikittely. Vanhaa tapettia purettaessa seinästä voi tulla alas paljonkin pintaa ja kustannukset räjähtävät käsiin. Todella vaikeita ympäristöjä kiinteällä hinnalla toimimiselle. Tähän kun lisää vielä sen, että hissejä ei juuri ole, niin ainakaan kylpyhuoneremontteja ei ole kovin mukava tehdä… kaikki se roskan roudaaminen käy selälle ja jaloille 

Konalassa on mielenkiintoista alueen kaksijakoisuus. Itäinen puoli on täynnä kerrostaloja ja teollisuusrakennuksia, kun taas läntinen puoli on omakotitaloja suurine pihoineen. Joiltain läntisen puolen takapihoilta näkee suoraan Lintuvaaran puolelle, mutta yleisesti välissä on iso viheralue, joten melkein maaseudun idyllistä on kyse.

KONTULA

Kontula on mielikuvissa likainen ja rauhaton lähiö, mutta kun vaivautuu paikalle, niin löytääkin vehreän, monimuotoisen ja elinvoimaisen asuinalueen. Kontulassa onkin tällä hetkellä kaikki uuden nousubuumin ainekset kasassa. Kontulaan on hyvät liikenneyhteydet, palvelut ovat lähellä ja edulliset asunnot ovat houkutelleet erityisesti luovien alojen osaajia muuttamaan kaupunginosaan. Luovuudesta ja monikulttuurisuudesta syntyy uusi vahva Kontula. Osta kun asunnot ovat vielä halpoja.

Remonttia suunnittelevan kontulalaisen täytyy pitää mielessä, että alueella ei ole juuri putki- tai julkisivuremontteja tehty. Selvitä niiden aikataulu taloyhtiöstä tai isännöitsijältä, niin lähtökohta remonttisuunnittelulle on parempi.

Putkiremontti on hankala, ei vain sen vuoksi, että sen keskellä on hankala asua, vaan myös siksi, että ne tehdään linjaremontteina eli kerralla vaihtuvat niin putket ja viemärit kuin kylpyhuoneiden pinnat. Tämä ei ole yhtään kiva juttu, jos asunnossa on lähivuosina tehty kylpyhuoneremontti. Lisäski linjaremonteissa kaikkiin asuntoihin tulee samanlainen tylsä kylpyhuone (saat ehkä valita sinisten tai valkoisten laattojen välillä), mutta ei hätää, voit saada putkiremontin yhteydessä juuri haluamasi kaltaisen kylpyhuoneen, kunhan otat yhteyttä meihin.

Kontula on elinkaaressaan siinä vaiheessa, että alkuperäiset asukkaat ovat muuttamassa pois asunnoistaan ja nuorempi sukupolvi lapsineen on tulossa tilalle. Tässä yhteydessä on hyvä laittaa asuntoa uusiksi. Hyvä uutinen Kontulan kerrostaloista on se, että lähes kaikki ovat laadukkaasti tehtyjä ja perusrakenteet ovat yleensä hyvässä kunnossa. Tämä jouduttaa remontointia, kun voidaan keskittyä pintoihin, eikä perusrakenteiden kunnostamiseen mene niin paljon aikaa.

Yksi asia kuitenkin täytyy muistaa. Kontula on rakennettu aikana, jolloin elämäntavat olivat erilaisia ja tämä näkyy asuntojen huonejärjestyksissä ja erityisesti keittiön pienessä koossa. Monissa remonteissa väliseinien paikkoja siirtelemällä on päästy hyviin lopputuloksiin. Hyvä remontti- tai sisustussuunnittelija pystyvät luonnostelemaan toimivan pohjan.

KULOSAARI

Kulosaaressa on poikkeuksellisen paljon puurakenteisia huviloita suurine pihoineen, katujen varsilla on reheviä istutuksia ja kylän korkeimmalla kohdalla vartioi kirkko. Alue onkin suunniteltu 1900-luvun alun huvilakaupunkiperiaatteiden mukaisesti. Kulosaarella on monta ennakkoluulottoman rakentamisen ennätystä, esimerkiksi Suomen ensimmäinen rivitalo rakennettiin juuri Kulosaareen.

Täydennysrakentamista on tehty 1950- ja 1960-luvuilla, joten rakennuskanta on sekä vanhaa että monipuolista. Tavallinen remonttiyritys ei näissä maisemissa pärjää vaan tarvitaan yritys, jonka listoilla on puuseppiä ja savenvalajia – tai no- ei ehkä savenvalajia. Tavallisempia kohteita on etupäässä Kulosaaren puistotiellä.

LAAJASALO

Laajasalo on mielenkiintoinen alue remontteja silmällä pitäen. Laajasalo jakautuu hyvin seesteiseen omakotitaloalueeseen sekä korkeampaan rakentamiseen suurien kerrostalojen muodossa.

Sarvastonkaarella on mielenkiintoinen rivitaloyhtiö, jossa on tuulettuva alapohja. Tuuletuksen kanssa on ollut ongelmia, koska Laajasalon maaperä on melko pehmeää, mutta rakenteen eteen on tehty paljon työtä ja asiat ovat viimein kunnossa. Kaksikerroksisina näissä rivitaloissa on paljon tilaa ja erityisesti keittiöt ovat kokoluokassaan upeita. Kertakaikkiaan taloja, joissa on mukava tehdä remontteja.

Kirkkosalmentien asunto-osake yhtiöissä on syksyllä käynnistymässä putkiremontti, joka tulee teettämään töitä myös pienemmille remonttifirmoille. Tiedossa on varmasti paljon keittiö- ja sisustusremontteja aina vuoteen 2015 asti, jolloin putkiremontit yhtiöissä ovat.

MALMINKARTANO

Malminkartano kuuluu myös niihin paikkoihin, jotka ovat kinkkisiä remonttifirmalle. Malminkartano itsessään on kaunis ja viihtyisä alue, mutta suuri Hitas-asuntojen määrä vaikeuttaa yritysten toimintaa. Vaikeus syntyy siitä, että ihmiset ovat usein haluttomia remontoimaan asuntoja, joiden myyntihinnassa remontointikustannukset eivät voi näkyä. Silloin kun remonttiin lähdetään, kaikki pitää tehdä halvimman kaavan mukaan ja silloin lopputulokseen ei ole tyytyväinen kukaan remontin osapuolista.

Toki Malminkartanossa on myös kovan rahan asuntoja ja niitä koskevat samat remontoinnin lainalaisuudet, kuin muuallakin pääkaupunkiseudulla. Muista kuitenkin, että remontista ei koskaan saa asuntoa myytäessä rahojaan takaisin, oli kyseessä sitten Hitas-asunto tai kovan rahan asunto. Remontoinnissa pääasiallisin hyöty on asuinmukavuuden paraneminen.

MARJANIEMI

Marjaniemi on upea asuinalue. Historiaa vanhojen puutalojen muodossa sekä uutta ja vielä uudempaa rakentamista ja kaikki tämä sinivihreässä ympäristössä. Minun on helppo kirjoittaa, että Marjaniemessä konkretisoituu unelma suomalaisesta asumisesta. Helsingissä samankaltainen vertailukohta on Tammisalo, alueissa on paljon samaa. Siitä vain tavoittelemaan suomalaista unelmaa.

Remontoijalle alue on helppo, sillä vanhoilla tonteilla on tilaa varusteille ja materiaaleille. Toisaalta kadut ovat kapeita ja vaikkapa kattoremonttiin varattujen kattopeltien tuominen tontille voi olla hankalaa, mutta tuovathan yritykset ahtaille tonteille talojenkin elementtejä, joten harmistunut naapuri on todennäköisin ongelma.

Marjaniemi toimi aluksi puuhuvila-alueena ja myöhempää täydennysrakentamista on tapahtunut erityisesti 70-luvulta lähtien. Tämän vuoksi alueella on tasakattoisia taloja yllättävän paljon, joten veikkaan, että ainakin kerran vuodessa ilmestyy yhden talon pihaan rakennustelineet ja kattoremontti alkaa. Se mitä on alueella liikkunut, niin ulkovuorauksiakin pitäisi muutaman kiinteistönomistajan suorittaa/ostaa.

Marjaniemi on valmis asuinalue, joten upouusien talojen määrä ei ole suuren suuri. Alueella tarvitaankin ihan varmasti tyypillisiä varustelutasoa nostavia remontteja, kuten kylpyhuoneremontti tai keittiöremontti. Pienellä pintaremontilla ei varmasti selviä, kuin vain muutamissa kohteissa.

MAUNULA

Maunula on mukava ja valmiiksi kasvanut paikka eli aikoinaan rakentamisen yhteydessä istutetut puut ovat kasvaneet ja romanttisesti kehystäneet talot. Rakentaminen on ollut perinteisen matalaa, joten puiden ympäröivät kerrostalotkin katoavat kuin metsään. Menisin jopa niin pitkälle, että Maunula on uusi Munkkivuori. Tämän ovat huomanneet rakennusliikkeetkin sekä kaupunki ja uusia rakennuksia on alkanut nousta. Uudisrakentaminenkin on pysynyt matalana, joten alueen henki ei tule muuttumaan.

Remonttien osalta taloyhtiökohtaiset saneerausremontit ovat Maunulassa yliedustettuina, enkä suosittele asunnon ostamista, mikäli esimerkiksi putkiremonttia ei ole vielä tehty. Muista remonteista selviää halvemmalla ja nopeasti, joten ne tulevat kuvioon vain tosi tiukoista budjeteista puhuttaessa.

Remonttia tekevälle yritykselle Maunula on suhteellisen hyvä paikka, ympärillä on tilaa ja asunnot eivät ole ikiaikaisen vanhoja, joten rakenteet ovat suhteellisen ennakoitavissa.

MELLUNMÄKI

Mellunmäki on mukava paikka tehdä remontti. Yhteydet alueelle ovat tosi hyvät ja suuret rautakaupat ovat suhteellisen lähellä joko Malmilla tai Roihupellossa. Mellunmäki on kerrostalovaltainen alue ja talot ovat suhteellisen uusia eli satavuotiaat kivitalot ovat niin harvinaisia, että ne pitää rauhoittaa ja suojella. Elementtikerrostalot ovat siis alueen tyypillisimpiä remonttikohteita. Tämä luonnollisesti sopii remonttifirmoille, koska elementtirakenteisten kerrostalojen rakennustapa on hyvin tiedossa ja remonttikohteista löytyy suhteellisen vähän ikäviä yllätyksiä, kun vanhaa puretaan uuden tieltä. Toki alueella on uudempaakin rakennuskantaa.

Mellunmäki on asuinlähiönä siinä elinkaaren vaiheessa, että taloyhtiöiden suuret remontit ovat uhkaavasti niskassa. Kylpyhuoneremonttia miettivän kannattaa tarkistaa kahteen kertaan, milloin putkiremontti on taloon tulossa. Julkisivuremontit vaikuttavat parvekelasitusten hankintaan, joten ole tarkkana.

MUNKKINIEMI

Munkkiniemen talot ovat suurin piirtein samassa kohtaa elinkaartaan, kuin Munkkivuorenkin eli vanhoja ja kovasti saneerauksen tarpeessa. Pienet remontit eivät näissä kohteissa monestikaan riitä tuomaan asuntoa tähän päivään ja kyse onkin usein putki- ja sähköremonteista, joiden yhteydessä asunnot laitetaan uusiksi lattiasta kattoon.

Uudenmaan aluehallinto viranomaiset ovat suuressa viisaudessaan linjanneet esimerkiksi saneerauskohteessa pääurakoitsijan vastuulliseksi kaikkiin työmaalla remontin aikana tapahtuviin osaremontteihin. Taloyhtiön osakas joutuu siis monesti taisteluun tuulimyllyjä vastaan, jos haluaa ostaa isojen remonttien aikaan tehtäviä korjaustöitä, kuten keittiöremontti tai wc-remontti.

Lisävaikeusasteen tuo rakennusten ikä, joka tarkoittaa sitä, että asunnoilla on ehtinyt olla monta omistajaa, joista jokainen on tehnyt tai teettänyt omia remonttejaan. Oletukset korjattavista rakenteista saattavat osoittautua täysin vääriksi, kun purkaminen on aloitettu. Kaikki remontointi mieluusti tuntitöinä.

MUNKKIVUORI

Munkkivuori on Herttoniemeen verrattava asuinalue. Rakentaminen alkoi jo viisikymmentäluvulla ja lopputuloksena on nykyisin upea puistomainen monikerroksisena polveileva asuinalue. Nimensä Munkkivuori on saanut viereisen aiemmin rakennetun Munkkiniemen perusteella.

Munkkivuoren taloyhtiöt ovat tulleet siihen ikään, että linjaremontit sekä julkisivuremontit ovat ajankohtaisia. Monet talot ovat huputettuina myös vuonna 2014, kun peruskorjaukset ovat käynnissä. Alueella on korkeita pistekerrostaloja sekä matalampia ja pitkiä lamellikerrostaloja. Matalat talot ovat tyypillisesti hissittömiä, kun taas korkeammista taloista ne löytyvät.

Remontoijan sekä ostajan näkökulmasta Munkkivuori näyttäytyy nykyisin helppona kohteena. Peruskorjattuja asuntoja on hyvin tarjolla ja sekä palvelut että luonto ovat aivan vieressä. Munkkivuoren ostoskeskus on poikkeuksellisen aktiivinen ostoskeidas, selittävänä tekijänä taitavat olla sekä hyvät lähipalvelut että suhteellisen hankalasti Munkkivuoren suhteen sijaitsevat automarketit ja muut ostoskeitaat.

Sisustusremontit sekä keittiöremontit ovat varmasti Munkkivuoressa painottuvat remontit lähivuosina – tietysti suurempien taloyhtiösaaneerausten lisäksi.

MYLLYPURO

Myllypurolla on kovan asuinpaikan maine, joka johtuu metron ja vuokra-asuntojen suuresta määrästä. Yhdistelmä luo levottomuutta missä tahansa, mutta maine on silti liioiteltu. Myllypuron vanha omakotitaloalue on idyllinen ja juuri nyt siinä vaiheessa, että grynderit kiertelevät silmät kiiluen katselemassa sopivia täydennysrakennustontteja.

Pääosin 1960-luvulla rakennetut kerrostalot on jo korjattu ja lähiön keskustassa on meneillään näkyvä kasvojenkohotus, lisäksi aluetta laajennetaan Myllykylän pienpuutaloalueella, joten korkeaa keskusta ympäröi nyt joka puolella monimuotoiset pientaloalueet. Myllypurossa on kaikki hyvin, mitä nyt jossain saattaa olla tarvetta pienelle pintaremontille.

OULUNKYLÄ

Oulunkylän rautatieasemalla on pitkät perinteet ja kylän paikalla onkin ollut asutusta monta sataa vuotta. Oulunkylällä on siis pitkät perinteet. Tämä näkyy rakennuskannassa, jossa on kaikenikäisiä ja kaikenkokoisia taloja. Mäkitorpan tielle rakennetaan esimerkiksi uusia pienkerrostaloja. Uutena myllerryksiä aiheuttavana vetovoimatekijänä on Raide Jokeri, joka tulee kulkemaan Oulunkylän kautta.

Pitkään rakennetulla alueella ei ole samanlaisia ylilyöntejä, kuten esimerkiksi Martinlaakson massarakennetuilla alueilla. Oulunkylän rakennuskanta onkin monelta aikajaksolta, joten kannattaa olla tarkkana millaisia rakenteita talossa on käytetty.

PAKILA

Pakilassa linnut laulavat rintamamiestalojen omenapuissa. Erityisesti Länsi-Pakila lienee idyllisimpiä pientaloalueita Helsingissä. Alue uhmasi aikoinaan kehitystä melko pitkään ja osuuskuntien maat otettiinkin käyttöön varsin myöhään. Ensimmäinen asutus jäi matalaksi ja omakotitalo valtaiseksi. Nykyisin kehitys on saapunut myös Pakilaan ja suuria rintamamiestalotontteja lohkotaan tai jaetaan hallinnanjakosopimuksin. Uusia ja jäykkiä kivitaloja nousee vanhojen ja herttaisten puutalojen kylkiin. Tonttien hinnat ovat pilvissä, joten rivitaloja tungetaan tonteille, joille ennen olisi rakennettu vain yksi pieni puutalo.

Aiemmin ei ole tullut mainittua lattiarakenteiden vaikutuksesta remonttiin. On kuitenkin iso ero sillä, onko lattian alla puurunkorakenne vai betonielementtirakenne. Puurakenteissa joutuu monesti tekemään melkoisesti vahvistavia toimenpiteitä, jotta lattiasta saadaan poistettua erilaisia narinoita ja notkumisia. Notkumiset ovat erityisesti ikäviä, sillä pesutiloissa ne johtavat saumojen murtumiseen.

Pakilassakin on tullut vastaan joitakin taloja, joissa on lähdetty tekemään lattiaremonttia. Vanhan ja notkuvan puulattian päälle asennettu laminaatti on törkeä temppu, sitä jalan alla napsumista ei tahdo kestää sitten millään. Järjestään asialla ovat olleet “on näitä lattioita ennenkin tehty” -tyypit, jotka ovat joskus laittaneet laminaatin kerrostalokolmion makuuhuoneeseen. Varsin huono lähtökohta.

Lautalattiat kannattaa purkaa ja vetää laudan tilalle levytys. Tasainen ja jäykkä levypinta vähentää hankaavien pintojen määrää ja lattiakorko ei nouse vanhaan verrattuna. Samalla voi tarkistaa äänierityksen tilan ja toimia tilanteen mukaan.

PALOHEINÄ

Paloheinässä asuu useita nimekkäitä suomalaisia ja tästä voi päätellä asukkaiden olevan suhteellisen varakkaita, samaan tulokseen voi päätyä myös katselemalla Paloheinän myynnissä olevien asuntojen hintoja.

Omakotitaloja, paritaloja ja rivitaloja puutarhoineen ja hoidettuine pihoineen, joten kerrostaloista tutut leipätyöt, kuten kylpyhuone-, keittiö- ja sisustusremontit täydentyvät ulkovuorausremonteilla sekä vesikattoremonteilla. Näillä alueilla riittää yleensä se, että tekee yhden hyvän referenssiremontin ja sen jälkeen samalta alueelta tulee yhä enemmän remonttipyyntöjä. Upeaa aluetta tehdä remontteja ja ainoana ongelmana taitavat olla suhteellisen vanhojen talojen rakenteet, joista seuraa helposti kalliita yllätyksiä.

PASILA

Monen mielessä Pasila näyttäytyy ahtaana ja tiejärjestelyiltään sekavana paikkana. Useimmille ihmisille Pasila on tuttu joko läpikulkujuna-asemana tai messukeskukseen tehtyjen käyntien perusteella. Pasila on kuitenkin koti yli 8 000 asukkaalle ja työpaikka melkein 25 000 ihmiselle, joten alue on todella monimuotoinen. Triplan rakentaminen on vetänyt alueen profiilin rakettimaiseen nousuun ja uutta tornirakentamista on luvassa myös tulevaisuudessa. Asuntojen neliöhinnat ovat varmasti nousussa koko alueella ja kautta asuntotyyppien laajan rintaman.

Itä-Pasilassa on paljon korkeita tornitaloja, jotka on rakennettu pääsääntöisesti 1970-luvulla ja tulevat nyt ryminällä remontointi-ikään. Idässä erityistä on betoninen kävelykansi, jonka ajateltiin nostavan kävelijät ja leikkivät lapset ylös katuliikenteen seasta. Temppu ei ole toiminut erityisen hyvin, sillä kansitasot ovat melko autioita paikkoja. Remontoijalle tämä on kuitenkin hyvä uutinen, sillä kannelta löytyy aina paikka huoltoajoa suorittavalle ajoneuvolle, ja asunnot sijaitsevat helpoissa betonielementtirakennuksissa, oikeastaan hankalin piirre on talojen korkeus, jonka vuoksi remontoitava huoneisto voi olla vaikka kymmenennessä kerroksessa, sieltä on hankala kuljettaa ulos rakennusjätteitä.

Länsi-Pasila on hieman uudempi ja rakennettu noin kymmenen vuotta myöhemmin kuin Itä-Pasila. Rakennukset ovat matalampia, ja ilman sisäkansia, mutta se ei lainkaan poista alueen sokkeloisuutta, sillä sisäpihoja ja tunneleita on vaikka muille jakaa. Täällä tyypillisimpiä remontteja ovat vielä yksittäiset kylpyhuoneremontit ja suuremmassa määrin sisustus- ja keittiöremontit. Parkkipaikkoja ei juuri ole, joten parasta tutustua alueeseen etukäteen, jos työt tänne kutsuvat.

PIHLAJAMÄKI

Pihlajamäki on vaikea ympäristö remontintekijälle, sillä yleiskaavassa alue on merkitty rakennustaiteellisesti merkittäväksi alueeksi. Näissä kuusikymmenluvun taloissa remontit täytyykin tehdä hieman varovaisemmin, kuin muissa aikakauden taloissa. Lahdenväylän vieressä on onneksi uudempaa täydennysrakentamista ja remontintekijän näkökulmasta mutkattomampi toimintaympäristö.

Pitkät lamellitalot erityisesti Kiilletiellä ja Kiillekujalla mutkittelevat ja taloissa on joitakin vinokulmaisia seiniä, keittiöremonteissahan nämä ovat melkoisia hankaluuksia. Muutenkin pitkät ja nauhamaiset ikkunarivistöt johtavat siihen, että ulkoseinille ei juuri asenneta mitään, sieltä kun löytyvät patteritkin.

Nämä talot tulevat olemaan jatkossa kalliimpia, kuin muut saman aikakauden talot. Syy löytyy suojelumääräyksestä, mikä johtaa korkeampiin kuluihin erityisesti julkisivukorjausten kanssa. Mitoita siis remonttibudjettisi oikein, sillä vastike tulee jatkossa olemaan aika korkea.

PIHLAJISTO

Pihlajisto sijaitsee Pihlajamäen vieressä, mutta on alueena huomattavasti helpompi paikka tehdä remontti, koska Pihlajamäkeä koskevat suojelumääräykset eivät ulotu Pihlajistoon. Pihlajistossa taloyhtiöt ovat myös käyneet aktiivisesti kunnostustöihin ja julkisivuremontit ovat näkyneet katukuvassa viime vuosina.

Monta kertaa on nähty se, että julkisivuremontin jälkeen taloyhtiössä osakkaat alkavat touhuta omien huoneistoremonttien parissa. Yksi syy tähän on tietysti se, että talon uusi kaunis ulkokuori kannustaa laittamaan paikat kuntoon myös sisällä. Toinen paljon mielenkiintoisempi syy kasvaneeseen remontointiin on se, että julkisivuremontin läpikäyneet talot ovat paljon halutumpia osto- ja myyntikohteita, kuin sellaiset, jossa julkisivuremonttia vielä odotetaan. Tämä toinen remontoijaryhmä on siis taloon muuttavia uusia asukkaita.

PIRKKOLA

Kun jälleenrakentaminen alkoi sotien jälkeen, Pirkkola oli niin landella kuin vain mahdollista. Sodasta palaavat miehet rakensivat rintamamiestaloja, ja kun itselleen tekivät, laatu oli sen mukaista, vaikka tavarasta oli huutava pula. Pirkkola on säilyttänyt kylämäisyytensä ja koostuu lähinnä vanhoista puutaloista sekä uudemmista rivitaloista.

Täällä tarvitaan remontintekijältä taitoa ja aikaa sekä ymmärrystä vanhasta puurakentamisesta. Katselin taannoin insinööritoimiston tekemiä remonttisuunnitelmia, tuulettuvan lattian vahvistamista teräspalkeilla, paksuilla lattiavaluilla ja uusia SPU-eristekerroksia sekä vessojen ja kylpyhuonetilojen laajentamista…

On se niin kummallista, että yli kuusikymmentä vuotta tukevasti kestänyt lattia onkin yllättäen turvallisuusriski ja alunperin yksinkertaisella vesikiertopatteristolla pihisti lämmitetty talo ei pystykään pitää lämpöä sisällä tai entäpä sitten pihasaunan hylkääminen hankalasti käytettävänä. Tuollaisia tarpeettoman rankkoja remontteja tulisi välttää ja valita kokenut valvoja, joka ymmärtää talon historiaa sekä uusien asukkaiden sielunelämää. Ei ole kyllä uusien omistajienkaan etu ostaa halpaa taloa, jos sen remonttiin uppoaa peräkärryllinen rahaa, mutta mukavuustaso ei siltikään vastaa tavoitetta eli täysin nykyaikaista taloa.

PUKINMÄKI

Pukinmäki on tulossa parhaaseen remontti-ikään. Alueella on paljon kahdeksankymmentä luvulla rakennettua kerrostaloa, joissa on peltikasettikylpyhuoneet tai tuttavallisemmin peltikylppäri. Kylpyhuoneremontin tekijälle tämä on hyvä uutinen, sillä peltikylppärissä on usein vähemmän purku- ja pohjatöitä, kun perinteisimmissä, suoraan runkorakenteeseen liittyvissä kylpyhuoneissa. Luonnollisesti tämä on hyvä uutinen myös Pukinmäessä kerrostaloasunnossa asuvalle, sillä kylpyhuoneen remonttikustannukset ovat luultavasti tyypillistä kylpyhuoneremontin hintatasoa matalammat.

Pukinmäki ei ole vain ikääntyviä kerrostaloja vaan alueella on myös paljon matalampaa asutusta omakotitalojen, paritalojen ja rivitalojen muodossa. Kuten Pukinmäki muutenkin, nämäkin rakennukset ovat pääsääntöisesti vanhempaa sukupolvea, joten tulevina vuosina on odotettavissa kaikki remontoinnin osa-alueet.

PUOTILA

Puotila on perinteistä Itä-Helsinkiä, pääkaupunkiseutua parhaimmillaan. Puotilan kehittäminen nykyiseen kerrostalomaiseen muotoonsa alkoi erityisesti 60-luvulta lähtien. Uudempaa rakentamista alueella on metroaseman lähellä. Alue onkin mielenkiintoinen sekoitus vanhaa Helsingin keskustassa käytettyä umpikorttelirakennetta sekä tyypillisempää lähiörakentamista, jossa kerrostalot ovat erillään, omien katujensa varsilla. Ulkoasultaan alue on klassinen, mikä on hieno kiertoilmaus sille, että jotain tarttis tehdä monenkin talon julkisivun kanssa.

Omistusasunnot ja vuokra-asunnot paiskaavat kättä Puotilassa, sillä pitkälti samaan aikaan tapahtunut rakentaminen piti huolta siitä, että monet alueen taloista ovat kuin samasta muotista. Pientalot sekä rivitalot valtaavat alaa mentäessä kohti Vartioharjua.

Rakentamisen ajankohdasta johtuen talojen kylpyhuoneet ovat aika haastavia remonttikohteita, tilaa ei ole ja rakenteisiin ei ole luottaminen. Aivan ensimmäisenä en hankkisi omistusasuntoa Puotilan kerrostaloista ellei putkiremonttia sekä sähköremonttia ja kylpyhuoneremonttia ole jo tehty. Asuinalue itsessään on tietysti aivan mahtava, mutta sitä puolta tulee katsottua uudessa valossa, kun niskassa painaa iso asuntolaina. Silloin on hyvä, kun remontit on tehty. Pientalojen osalta ei tietenkään voi antaa muuta yleistä ohjetta, kuin se, että paras tutkia talo hyvin, ennen kuin sen ostaa itselleen.

RAJAKYLÄ

Kontulan korkeat kerrostalot vaihtuvat hiljalleen rivitaloiksi ja omakotitaloiksi, kun siirrytään Kontulan pohjoispuolella sijaitsevaan Rajakylään. Rajakylä on mukavaa seutua remontoijalle, sillä pysäköintitilaa riittää ja rakennustarvikkeet sekä remontissa käytettävät materiaalit pystyy näppärästi sijoittaa asiakkaiden tontille.

Remontin tekijän kannalta sekä tietysti remontin suunnittelijan kannalta omakotitaloalue on kaikkein mielenkiintoisin remonttikohde, sillä remontoitavat tilat ovat usein suuria ja kokonaisuudet monipuolisia. Keittiöremontti saattaa esimerkiksi käsittää keittiön yhteydessä sijaitsevan ruokailutilan ja olohuoneen. Suuret kokonaisuudet ovat mainioita kohteita, sillä remonttimies saa tehdä töitä kohteessa pidempään. Jatkuva pienien remonttien ketju täytyy hinnoitella kalliimmin, koska paikan vaihtamisesta seuraa aina ylimääräistä työtä erilaisten järjestelyjen muodossa. Paljon isoja remontteja siis, kiitos.

ROIHUVUORI

Roihuvuori on pääsääntöisesti hankala paikka remonttireiskalle tai remonttiraisalle. Roihuvuoressa on suuri määrä vanhaa rakennuskantaa ja se näkyy talojen rakenteissa ja huonejaoissa. Kylpyhuoneet ovat tyypillisesti pieniä koppeja, samoin keittiöt ahtaita luukkuja. Keittiöstä tilaa vie entinen tapa yhdistää keittiö ja kylpyhuone eli apukeittiö ovella. Näistä syistä johtuen Roihuvuoressa tehtävät huoneistoremontit ovat kalliita ja hankalia toteuttaa.

Vanhan kivitalohuoneiston remontoinnissa menee pitkään ja huonejärjestysten muuttaminen vaatii nerokasta suunnittelua, joten projektiin kannattaa palkata arkkitehti. Sisustussuunnittelija ei välttämättä ole oikea henkilö näihin kohteisiin, ellei hänellä sitten ole arkkitehti tai rakennusinsinöörin koulutusta. Moni projekti, jossa vanhaan taloon toteutettu remontti on tehty “pinta”sisustussuunnittelijan siveltimen mukaan on tullut tosi kalliiksi, kun rakenteista on “yllättäen” löytynyt jotain odottamatonta.

SAVELA

Savela on suhteellisen pieni asuinalue kehä ykkösen kupeessa – keskeistä Helsinkiä siis. Alue menee melkein tasan vuokra-asuntojen ja omistusasuntojen kesken, joten tämä ei ole erityisen suuri markkina remonttiyrityksille. Savela on kuitenkin siisti asuinympäristö ja se rohkaisee asukkaita tavallista tiuhemmin tapahtuvaan remontointiin. Alue on liikenteellisesti helppo, joten tänne kannattaa panostaa. Pienellä asuinalueella sana hyvin tehdystä remontista kiirii paremmin, kuin suurella, joten kunhan Savelaan pääsee remontin tekemään, niin jossain vaiheessa referenssi puhuu puolestaan ja löytyy lisää remontoitavaa.

SILTAMÄKI

Siltamäki on puistomainen asuinalue ihan Keravanjoen varrella. Tuusulanväylän toisella puolella avautuvat Haltialan kartanon pellot, siis todellista kulttuurimaisemaa. Alueen talot eivät ihan sovi kulttuurimaisemataustaan sillä seitsemänkymmentäluku ei tuottanut kaikkein romanttisinta rakennusjälkeä, mutta lopputuloksena on silti seesteinen asuinalue. Myöhempää täydennysrakentamista on tehty erityisesti rakentamalla Siltamäkeen rivitaloja. Siltamäki on kertakaikkiaan erinomainen alue sekä remontin ostajan että tekijän näkökulmista.

TAMMISALO

Tammisalo on haastavimpia remonttialueita Helsingissä. Alueella on arvotaloja ja puuhuviloita, molemmissa on omat erikoisvaatimuksensa. Toki Tammisalossa on myös vaikkapa seitsemänkymmentäluvulla rakennettuja rivitaloja ja pienkerrostaloja, joten tyypillisiä keittiöiden ja kylpyhuoneiden nykyaikaistamisia on myös luvassa.

Ainoastaan kokenut remottifirma selviytyy näistä tilanteista, joten mikäli remonttia harkitset, niin valitse pitkään remontteja tehnyt yritys toteuttamaan remonttiunelmasi. Remontteja tekevän yrityksen näkökulmasta puitteet työskentelylle ovat kyllä kunnossa, kuten kuvasta näkyy.

Jugend -huvilat huokuvat merellistä henkeä, sillä usein varakkaat kaupunkilaiset rakennuttivat niitä retriiteikseen luonnon keskellä ja meren rannalla. Tammisalossa on merta ja luontoa, joten sieltä löytyy myös Jugend -henkisiä puuhuviloita ja muita samaan tyyliin rakennettuja rakennuksia.

Tavanomainen remonttisuunnittelu ei riitä näissä ympyröissä. Mukaan kannattaa ottaa joko arkkitehti tai sisustusarkkitehti. Tällä tavalla työjälki on huomattavasti korkeammalla tasolla ja lopputulos kestää aikaa. Ainut ongelma remonttifirman kannalta on se, että suunnittelu kestää huomattavasti tavallista pidempään.

TAPANINKYLÄ

Tapaninkylä on pääasiassa pientaloaluetta ja se näkyy remonttien hinnoissa. Pientalojen huoneet ovat lähes aina suurempia kuin kerrostaloasuntojen. Rakentamistavatkin ovat moninaiset ja seinistä sekä niiden sisältä löytyy aina yllätyksiä.

Pientalo Helsingissä tarkoittaa sitä, että sen omistajalla on varallisuutta (ja ehkäpä velkaakin) taakaksi asti. Tästä taakasta pääsee kyllä eroon, kun suorittaa talonsa ylläpitoremontit. Remontointi kun on melko kallista Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla yleensä.

TAPULIKAUPUNKI

Tapulikaupunki on osa Suutarilan kaupunginosaa ja hallinnollisesti osa Puistolaa, puolet alueen asukkaiden päivittäisasioinneista suuntautuu Tikkurilaan ja puolet Malmille. Puistolan rautatieasema on aivan Tapulikaupungin keskustassa. Kaikkiaan kyse on siis erittäin monijakoisesta asuinpaikasta.

Alue juhlii rakentamisensa vuosipäivää tukevasti keski-ikäisenä, sillä Tapulikaupungin rakentaminen aloitettiin vuonna 1975. Suurin osa alueen rakennuksista onkin elementtikerrostaloja tai puurakenteisia rivitaloja.

Remontoinnin näkökulmasta asunnot ovat siinä iässä, että kaikenlaista pitäisi tehdä ja osaan asuntoja on jo tehtykin korjauksia, jopa useampaan otteeseen. Asuntojen rakenteissa on käytetty aikoinaan tyypillisiä ratkaisuja, joten remonttien tekeminen on suoraviivaista, eikä yllätyksiä pitäisi löytyä (aina on epätietoisuutta siitä, mitä edelliset omistajat ovat tehneet/teetättäneet). Alueen talot ovat siis hyviä remontointikohteita niin teettäjälle, kuin remontin tekijällekin.

VIIKKI

Remonttivikoihin otsikossa viittaan siis. Alueella on sen verran raisuakin opiskelijaelämää, että muulla tavalla viaton Viikki tuskin on. Toisaalta eipä se ole viaton rakennuskannaltaankaan, vaikka alueen rakennuskanta onkin suhteellisen uutta. Yksityisasuntoja Viikissä on suhteellisen vähän ja rakentaminen nivoutuu enemmän julkisen ja kaupallisen rakentamisen puolelle. Viikinmäki ja Viikinranta ovat taas huomattavasti asuintalovaltaisempia alueita.

Viikin suhteellisen pienestä asuntokannasta iso osa on opiskelija-asuntoja, joita yksityiset remonttifirmat tuskin pääsevät remontoimaan, siitä asuntojen omistajat kyllä pitävät huolen käyttäessään sopimuskorjaajiaan. Remonttifirman kannalta Viikki ei siis ole erityisen suuri markkina-alue, mutta jos kääntää katseensa ydinalueen ulkopuolle, niin ympäröivistä Latokartanosta, Pihlajamäestä ja Myllypurosta löytyy paljon vanhempaa rakennuskantaa, joka on korjaamisen tarpeessa.

VUOSAARI

Vuosaari on remontintekijälle mielenkiintoinen paikka, sillä alue jakautuu niin vanhaan ja uuteen kuin suuriin ja pieniin rakennuksiin. Vuotien pohjoispuolelle jää vanhempi rakennuskanta ja tiestä etelään on uudempaa rakennusta.

Pääpaino Vuosaaressa on kuitenkin erilaisilla kerrostaloilla ja löytyypä Vuosaaresta yksi Suomen suurimmista taloyhtiöistä, johon on muuten tehty putkiremontti oikein pitkän kaavan mukaan. Putkiremontin edistymistä on ollut hauska seurata sen siirtyessä talosta toiseen. Remonttien osalta tämä on tarkoittanut sitä, että Villasaarentiellä ei lähivuosina tehdä kylpyhuoneremontteja, vaan kodin korjaukset ja kunnostukset keskittyvät keittiöremontteihin ja sisustusremontteihin.

Ulappasaarentien terassitalot ovat tosi mielenkiintoinen remonttikohde, sillä asunnoissa on usein hyvin erikoisia ratkaisuja. Erityisesti sisustusremontit saattavat olla melko haastavia.

Toiminta-alue

Teemme töitä seuraavilla paikkakunnilla:

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen

Ota yhteyttä

Tilanteesi ymmärtäminen on meille tärkeää. Tämän vuoksi me tullaan käymään ja tutkitaan ongelma. Tämän jälkeen rakennetaan ratkaisu juuri oikeaan tarpeeseen. Ota yhteyttä niin jutellaan.

Täytä alla oleva lomake, soita tai lähetä sähköpostia.
Sovitaan aika ilmaiselle kotikäynnille.