LATTIAREMONTTI TALOYHTIÖSSÄ

Teemme erilaisia erilaisia lattiaremontteja taloyhtiöille. Erityistä osaamistamme ovat sisätilojen lattiaremontit yleisissä tiloissa, kuten rappujen auloissa, varastoissa, kerhotiloissa ja pesutiloissa. Samaa osaamista voidaan hyödyntää myös huoneistojen sisällä.

Teemme korjauksia kaikilla materiaaleilla. Tutustumme kohteeseen ja suosittelemme mielestämme parasta kokonaisuutta ellei tilaajalla ole selkeää tarjouspyyntöä.

Kerrostaloissa alakerran aulatilat ovat kaikkein kovimmassa rasituksessa. Usein on kustannustehokasta rajoittaa korjaukset vain niihin lattioihin, joihin on käynti ulkoa. Haasteena on lähes aina töiden jaksottaminen, sillä asuinkerrostaloissa kulkemista on vaikea rajoittaa.

Luhtitaloissa ja ulkoportaissa lattiapintojen säärasitus ja mekaaninen rasitus ovat todella korkealla tasolla. Huolimatta korkeammista materiaali- ja asennuskustannuksista, erilaiset kiviaineiset pinnoitteet ovat näissä tapauksissa parhaita vaihtoehtoja. 

Alla hieman lisää tyypillisimmistä taloyhtiöille tekemistämme lattiaremonteista

Vinyyli

Vinyylilaatat sisältävät sekä pvc-muovia että kvartsia. Vinyyli onkin muovia kovempaa ja sopii hyvin sellaiseen käyttöön, jossa vaaditaan kovuutta ja hyvää kulutuskestävyyttä.

Erityisesti kerrostaloissa on 50-luvun lopulta käytetty vinyylilaattoja. Näiden lisenssivalmistus aloitettiin 50-luvun puolivälissä ja markkinointinimeksi vakiintui HoVi ehkäpä valmistajan Wiik  Höglund mukaisesti. 60-luvun lopulla vinyyli oli jo yleisin lattioiden pintamateriaali.

Näissä laatoissa ei ollut asbestia ja niiden asentamisessakin suositeltiin käytettäväksi parkettiliimaa. Hieman myöhemmin kilpailijat alkoivat valmistaa vastaavia vinyylilaattoja, joissa yhtenä ainesosana oli asbesti. Asbestia löytyi myös tuona aikana käytetyistä liimoista, joten nykyään kerrostalojen rappujen lattiakorjauksiin liittyy epävarmuuksia.

Keraaminen laatta

Kestävä, mutta kallis ratkaisu, joka usein vaatii muutoksia joko lattiapinnan korkoon tai ovien korkoihin.

Toinen yleisesti käytetty materiaali on erilaiset kiviainepinnoitteet: tasoitteet tai laatat. Näiden korjaus on usein suoraviivaisempaa eikä näihin lattiaremontteihin liity suurta epävarmuutta. Kiviaineisten lattioiden uusinnassa käytettävät materiaalit ovat kuitenkin arvokkaita ja asennusmenetelmät työläitä, joten kustannukset ovat korkeita.  

Muovimatto

Muovimatot ovat yleensä käytössä makuuhuoneissa, keittiössä ja joissain pesutiloissa. Näiden alla on melko usein kangas tai huopa tuomassa paremman ääneneristyksen. Monesti muovimaton irrotuksen jälkeen näyttää lattia siltä, kuin siinä olisi kokolattiamatto. 

Muovimattojen erityispiirteenä on mahdollisuus käyttää suuria rullia joko suoraan alustaan liimattuina tai asennuslistoilla. Asennus voi tarvittaessa olla todella nopea. 

Linoleumi

Linoleumi ei ole muovia vaan puujauhon, korkin, juutin, pellavaöljyn, hartsin ja kalkkikivijauheen sekoitus. Ainekset sekoitetaan massaksi ja kuumennetaan sekä valetaan tyypillisesti laatoiksi. Laattojen käsittely ja asennus on helppoa. Huoltaminen tapahtuu vuosivahauksella ja ajoittaisella pesulla. 

Orgaanisia raaka-aineita sisältävänä materiaalina, linoleumi ei kestä jatkuvaa altistumista kosteudelle. Erityismaininnan ansaitsee se, että linoleumia voi hioa ja kiillottaa, joten vanha ja nuhjaantunut lattia voidaan ehkä huoltaa kuntoon. Bakteerikammoisia rauhoittaa tieto siitä, että linoleumi on antibakteerista.

ComfortFloor

Linoleumin ja muovimaton ominaisuuksia yhdistävä polyuretaaniin pohjautuva tuote. Erityisen haluttuna ominaisuutena on asennusmassan itsetasoittuvuus, jonka vuoksi lattiapinnat ovat viimeisteltyjä ja tasaisen kauniita. Materiaali sopii kaikkiin tiloihin, mutta on käytössä altis teräville metalliesineille esimerkiksi jalkineiden liukuesteiden nastoille.

ComfortFloor pinnoite
ComfortFloor pinnoittamalla tehty lattia.

Toiminta-alue

Teemme töitä seuraavilla paikkakunnilla:

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen

Ota yhteyttä

Tilanteesi ymmärtäminen on meille tärkeää. Tämän vuoksi me tullaan käymään ja tutkitaan ongelma. Tämän jälkeen rakennetaan ratkaisu juuri oikeaan tarpeeseen. Ota yhteyttä niin jutellaan.

Täytä alla oleva lomake, soita tai lähetä sähköpostia.
Sovitaan aika ilmaiselle kotikäynnille.