KEITTIÖN SIIRTÄMINEN

Vanhoja asuntoja kun remontoidaan, niin aika usein törmään Helsingissä tilanteeseen, jossa halutaan siirtää keittiötä. Tämä on sitä yleisempää, mitä vanhemmasta rakennuksesta on kyse. Ennen vanhaan keittiötä käytettiin eri tavalla kuin nykyisin ja toisinaan nykyaikaisesti varusteltu keittiö ei vain sovi vanhan paikalle. Lisäksi moderneja avokeittiötä käytetään aivan eri tavalla seurustelupaikkoina, kun taas ennen keittiö oli emännän tai palvelijan valtakunta, joka saikin olla sivussa.

Se miksi keittiöiden siirtämisestä on tullut tosi yleistä Helsingissä, johtuu omasta mielestäni siitä, että 1.3.2013 alkaen Q-lausunto korvattiin Z-lausunnolla (vähäiset rakennus- ja talotekniset toimenpiteet) ja Helsingin rakennusvalvonta tulkitsee uutta lausuntoa siten, että keittiön sekä WC:n siirto kuuluvat tämän Z-lausunnon piiriin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaupungin taholta ei vaadita viranomaiskatselmuksia eikä työnjohtajan hyväksyttämistä. Vähäisempi luparumba nopeuttaa projektien toteutusta ja laskee kustannuksia. Taloyhtiön omalta valvonnalta ei tässäkään remontissa säästytä. Lisätietoja Z-lausunnosta löydät Helsingin rakennusvalvontavirastosta ja tästä dokumentista

MITÄ PITÄÄ TEHDÄ?

Ihan ensimmäiseksi kannattaa ottaa yhteyttä taloyhtiöön ja kysyä yhtiön kantaa tällaiselle siirrolle. Omakotitaloissa rakennusinsinööri on hyvä lähtökohta projektille. Mahdollisuudet keittiön siirron toteuttamiselle on hyvä selvittää etukäteen ja samalla saa tukea Z-lausunnon hakemiseen. Rakennusinsinööri huolehtii myös tarvittavien erikoissuunnittelijoiden koordinoinnista. Suunnitelman valmistumisen jälkeen alkaa tekijän metsästys. Remonttivelhot osaa siirtää keittiöitä, joten muista kysyä tarjous myös meiltä.

KEITTIÖN JÄRJESTYKSEN MUUTTAMINEN

Pienin keittiön siirto on keittiön toimintojen siirtäminen nykyisen keittiön sisällä. Tässä tapauksessa muutokset ovat yleensä helposti hoidettavissa. Vain viemäriliitoksen kanssa tulee hankaluuksia. Sähköt ja käyttövesi voidaan vetää halutulla tavalla ja ilmanvaihto hoituu edelleen vanhan keittiön normaalilla ilmanvaihdolla sekä mahdollisesti aktiivihiilisuodattimella varustetun liesituulettimen käytöllä. 

Tyypillisesti keittiöaltaan viemäriputki nousee lattiasta allaskaapin kohdalla. Lattian liitoskohtaa on mahdoton siirtää ilman suuria purkutöitä. Viemäriputkea voidaan kuitenkin kuljettaa kaappien sokkelissa tai kaappien takana, mikäli vapaata tilaa on käytössä tarpeeksi. Vastakkaiselle seinälle tehtävä keittiöaltaan siirto on näillä keinoilla lähes mahdotonta, mutta viereiselle seinälle yleensä päästään ja tämä riittääkin useimmissa tapauksissa keittiön täydelliseen muutokseen.

KEITTIÖN SIIRTO VÄLISEINÄN TOISELLE PUOLELLE

Joskus lykästää ja siirto halutaan tehdä juuri sen väliseinän taakse, jolla keittiön viemäri on. Tällaiset paikalliset siirrot, joissa viemäriä siirretään joitakin kymmeniä senttejä, onnistuvat lähes poikkeuksetta pienillä kustannuksilla. Muuten muutostarpeet ovat samat kuin jos keittiöremontti tehdään vanhassa tilassa ja uutta järjestystä käyttäen.

KEITTIÖN SIIRTO KODIN SISÄLLÄ

Joskus keittiö halutaan siirtää asunnon sisällä aivan uuteen paikkaan. Tällöin ollaan uuden edessä ja ensimmäiseksi kannattaa tutkia kodin rakennekuvat. Paras tilanne on, jos uusi keittiön paikka löytyy märkätilojen vierestä, sillä siellä on ainakin viemärilinjat lähellä. Miinuksena tietysti se, että märkätilan rakenteita rikottaessa menee rikki myös vesieristys. Vaihtoehtona on joko hankala korjaus, johon on vaikea tekijää löytää tai kallis kylpyhuoneen kokonaisremontti.

Toiminta-alue

Teemme töitä seuraavilla paikkakunnilla:

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen

Ota yhteyttä

Tilanteesi ymmärtäminen on meille tärkeää. Tämän vuoksi me tullaan käymään ja tutkitaan ongelma. Tämän jälkeen rakennetaan ratkaisu juuri oikeaan tarpeeseen. Ota yhteyttä niin jutellaan.

Täytä alla oleva lomake, soita tai lähetä sähköpostia.
Sovitaan aika ilmaiselle kotikäynnille.