LIUKUOVIKAAPPI MITTOJEN MUKAAN

Tarvitsetko kotiin liukuovikaapin lisäksi jotain muuta pientä pintaremonttia? Meiltä se onnistuu. Tehdään myös lattioita, maalataan seiniä ja siirretään jopa seiniä, jotta liukuovikaapille saadaan tarpeeksi tilaa. 

Meiltä saat osaavan suunnittelun ja toteutuksen pääkaupunkiseudulla. Erityisen hyviä olemme Helsingin keskustan vanhoissa asunnoissa, joissa liukuovikaapit tarjoavat nerokkaita säilytysratkaisuja. Mittojen mukaan suunnitelluista ja rakennetuista liukuovikaapeista löytyy ratkaisu niin miniyksiöihin kuin sokkeloisiin arvoasuntoihin, joita Helsinki on täynnä. Pyydä hinta-arvio liukuovikaapille ja remontille täältä.

MITEN TOIMIVA LIUKUOVIKAAPPI SUUNNITELLAAN?

Ensin mietitään, mitä tavaroita tai vaatteita kaappiin pitää mahtua, millaiseen yleiskäyttöön se tulee ja millaiseen paikkaan se sijoitetaan. Mittatilatut liukuovikaapit saadaan rakennettua niin joustavasti, että harvoin joudutaan tekemään myönnytyksiä. Joskus ei tarvita kaappia lainkaan vaan kodin toimivuutta parantaa hyvin sijoitettu liukuovi.

LIUKUOVIKAAPIN KÄYTTÖTARKOITUS

Ensimmäisenä täytyy miettiä säilytystarkoitusta. Suurimpana tarvetta määrittävänä tekijänä on kotia asuva perhe. Perheenjäsenten lukumäärä, ikäjakauma, ammatit ja harrastukset asettavat erilaisia vaatimuksia. Jos otat meihin yhteyttä liukuoviasioissa, niin tästä meidänkin kartoitus alkaa. 

Liukuovikaappi makuuhuoneeseen

Makuuhuoneissa säilytetään lähinnä liinavaatteita sekä vaatteita. Tässä tapauksessa liukuovikaappi kannattaa varustaa hyllyillä sekä koreilla ja jättää ripustustangot sekä muut erikoisvarusteet vähemmälle. 

Liukuovikaappi eteiseen

Eteisessä taas korostuu tarve päällysvaatteiden ripustamiseen, joten vaatetangot ovat tärkeitä, samoin seinään tai kaapin takalevyyn asennettavat koukut. Kenkiä varten on hyvä olla omat avohyllyt tai avattavat kääntölaatikot ja päähineet ja hanskat voi nakata hattuhyllylle. Joissain asunnoissa eteiskaapista löytyy myös kodinhoitoon liittyvät säilytystilat.

Liukuovikaappi kodinhoitohuoneeseen

Kodinhoitohuone on erillisenä tilana selvästi pyykinpesuun keskittyvä ja silloin pölynimurit, silitysraudat, kemikaalit ja varusteet löytyvät täältä. Eri kokoisia koreja pyykille, lokeroita ja hyllyjä pesuaineille sekä hyllytilaa liinavaatteille. Joissain kodeissa kodinhoitohuoneen liukuovikaapista löytyy myös vesivaraaja tai jopa maalämpöpumppu.

Liukuovikaappi olohuoneeseen

Olohuone on vähän epätavallisempi paikka liukuovikaapille, mutta löytyyhän olohuoneista kirjahylly. Hyvällä suunnittelulla kirjat saadaan liukuoven taakse turvaan pölyltä ja olohuoneeseen aivan uudenlainen sisustuselementti. Samalla hyllyyn voi suunnitella paikan televisiolle, jonka saa myös piiloon liukuoven taakse. 

Liukuovikaappi tilanjakajana

Liukuovikaapilla saa jaettua tiloja aivan samalla tavalla, kuin muillakin kaapeilla ja kirjahyllyillä. Liukuovikaapit ovat kuitenkin paljon joustavampia mitoituksen suhteen. Kaapeilla voi olla korkeutta ja leveyttä aivan eri tavalla kuin yksinkertaisilla valmiskaapeilla.

Onko liukuovi riittävä ratkaisu?

Joskus pelkkä liukuovimekanismi riittää tekemään vanhasta syvennetystä vaatenaulakosta toimivan kaapin. Käytävätiloissa voidaan myös vähentää ovihässäkkää, kun jokin kriittisesti sijoitettu ovi vaihdetaan aukkoon mitoitetuksi liukuoveksi. 

LIUKUOVEN TAI LIUKUOVIKAAPIN HANKINTA

Kaapin tarve iskee harvoin yksin. Meillä on hyvät remonttireiskat, jotka tekevät suunnitelmien mukaisen liukuovikaapin asennuksen ja muutkin tarvittavat remontit. Kannattaa ottaa yhteyttä niin pääsemme auttamaan projektissasi.