HUONEISTOREMONTTI

Joskus remontti aloitetaan purkamalla kaikki pintamateriaalit ja vähän kantaviakin rakenteita. Onneksi näin totaalisia remontteja tulee kohdalle todella harvoin.

Kaikki sisustusremontit kuuluvat huoneistoremontteihin. Nämä ovat tyypillisesti pintaremontteja, joissa maalataan makuuhuoneiden seiniä tai vaikkapa keittiön katto. Toisinaan huoneistoremontit ovat järeämpiä ja silloin kaadetaan tai siirretään seiniä ehkä jopa yhdistetään asuntoja. Suurten huoneistoremonttien kohdalla tehdään yleensä kaikki huonetilat mös keittiö, kylpyhuone, vessa jne. Tyypillisesti suuret muutokset toteutetaan asukkaiden vaihtuessa tai vanhuuteen liittyvissä esteettömyysremonteissa.

Esteettömyys käsitetään yleensä helppokulkuisena asuinympäristönä. Se on kuitenkin suurempi asia ja sisälttää fyysisen liikkuvuuden lisäksi myös palvelujen saatavuuden, tiedon ymmärrettävyyttä ja mahdollisuutta osallistua itseä koskevaan päätöksentekoon.

Remonteissa keskitytään lähinnä huoneistojen ja kiinteistöjen esteettömyyteen. Kaksi tärkeintä asiaa ovat asuntoihin pääsy ja asunnoissa toimiminen.

ASUNTOON KULKEMINEN

Asuntoon pääsyssä auttavat luiskat, hissit ja automaattiset -sekä suuremmat ovet. Me voimme auttaa näissä kaikissa heti remontteihin liittyvistä rakennusluvista lähtien. Ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä esteetön koti.

Usein ratkaisuksi tarjotaan muutaman kympin metalliluiskia, joita pitkin pitäisi pystyä kulkemaan pyörätuolilla. Totuus on kuitenkin se, että jyrkkiä luiskia pitkin ei tahdo päästä kulkemaan edes avustajan kanssa. Pitkien luiskien hinnat ovat puolestaan yllättävän korkealla ja yllättäen kustannustehokkain tapa järjestää asuntoon kulkeminen onkin hissi yhdistettynä automaattiseen oveen. Tällaisella ratkaisulla avustajan tarve vähenee oleellisesti.

ESTEETÖN PESUHUONE 

Asunnon sisällä tärkein esteetön huone on wc, sillä muut tilat ovat usein suhteellisen helposti käytettäviä. Pesutilojen rakentaminen on aina ollut kallista, joten niistä on pyritty tekemään mahdollisimman pieniä. Esteettömyyden kannalta vanhan asunnon tilanne on usein erityisen hankala.

Monesti kuitenkin selvitään suhteellisen yksinkertaisilla muutoksilla, kuten oviaukon suurentaminen ja ammeen poistaminen, mutta joskus ainut keino on muuttaa koko asunnon tilanjakoa, mikä tietää melkoisia kustannuksia. Toisinaan vaaditaan erilaisia nostimia, mutta tämä on erittäin harvinaista. Suunnittelijamme tulee aina toteamaan tilanteen ja käyttötarkoituksen sekä huonetilan mittojen perusteella tarjoaa ratkaisun.

MUUT ASUINTILAT

Asuinhuoneissa ei ole juurikaan ongelmia esteettömyyden kanssa, mutta tietyt ongelmakohdat toistuvat säännönmukaisesti: kapeat oviaukot, korkeat kynnykset, kulkutielle avautuvat kaapistojen ovet ja korkealla sijaitsevat säilytystilat erityisesti keittiössä. Keittiön yläkaappien moottorointi ja pöytätasojen madaltaminen tekevät asumisesta mahdollista samalla liukuovikaapit luovat lisätilaa ja helpottavat käyttöä.

KEITTIÖREMONTTI OSANA HUONEISTOREMONTTIA

Keittiöt ovat paikkoja, joissa istutaan oikein hyvien tuttujen kanssa tai sitten perheen kesken aamutakissa. Kahvit on helppo keittää ja leipomukset lämmittää keskustellessa tai aamulehteä silmäiltäessä. Ne ajat, jolloin perheen emäntä sulkeutui keittiöön muun seurueen odotellessa palvelua ovat kaukana menneillä vuosikymmenillä.

KEITTIÖ ON YKSILÖLLINEN

Moni päättää tehdä keittiöremontin, saadakseen asunnostaan paremman myyntihinnan tai saadakseen sen nopeammin kaupaksi. Keittiöt ovat kuitenkin niin yksilöllisiä, että ostajat monesti remontoivat täysin uudenkin keittiön, koska se ei sovi elämäntyyliin. Kannattaakin tehdä remontointi vasta uudessa kodissa, sillä pahimmillaan et voi sietää sen kodin keittiötä, johon olet muuttamassa vanhasta asunnostasi. Miksi maksaisit kaksi keittiötä, varsinkin kun keittiöremontin hinta on korkea?

KEITTIÖREMONTTI JA SISUSTUSSUUNNITTELU

Keittiöremontti on kallis ja näyttävä remontti, kaapistot ja koneet menevät uusiksi ja uusi keittiö ei välttämättä sovi vanhaan asuntoon. Sen jälkeen edessä on muun asunnon remontti ja siihen menee lisää rahaa (toki voit ottaa hyödyn pienistä remonteista, joita toteutat vuosittain).

Remonttisuunnittelu onkin erityisen tärkeässä asemassa keittiöremonttien yhteydessä. Keittiö täytyy ensinnäkin saada toimimaan halutulla tavalla ja näyttämään siltä, kuin olet kuvitellut sen näyttävän, mutta keittiö täytyy myös sovittaa asunnon tyyliin, joten haasteita suunnittelulle riittää. Pidä huolta siitä, että keittiösi suunnittelee taitava remonttisuunnittelija tai sisustussuunnittelija.

PINTAREMONTIT

Pintamateriaalien vaihtaminen tai vanhan materiaalin uudistus vaikuttaa välillä dramaattisesti asunnon ulkoasuun ja tyyliin. Erityisesti seinäpintojen käsittely joko avartaa tai ankeuttaa asuntoa. Valkoinen blogikoti on jo klisee, mutta yllättävän mukava sellainen on sisustaa, kun tavanomaisetkin esineet pääsevät esille valkoista taustaa vasten.

HUONEISTOREMONTIN HINTA JA KESTO

Hinnasta ja kestosta ei ehkä kannattaisi puhua lainkaan. Kohteet ovat niin erilaisia. Keittiöremontti voi yksin maksaa saman, kuin muun huoneiston pintaremontointi. Kun hinta askarruttaa, niin ota yhteyttä meihin ja saat tietää tarkan kustannuksen remontillesi.

ASBESTIKARTOITUS

Meidän kautta saat asbestikartoitukset, jotka on pakko tehdä remontoitavissa tiloissa, jos ne on joko rakennettu tai remontoitu ennen vuotta 1994. 

SIJOITUSASUNNOT ERIKOISUUTENA

Pääkaupunkiseudulla on paljon sellaisia sijoitusasuntoja, joiden omistajat asuvat alueen ulkopuolella. Tässä tilanteessa tarvitset luotettavan kumppanin vuokrakohteiden kunnon ylläpitämiseen. Meiltä saat kustannustehokkaasti tehdyt remontit erityisesti vuokra-asuntoihin. Pitkä kokemus auttaa arvioimaan, mihin määrittelemäsi budjetti kannattaa käyttää ja miten paljon sillä saadaan valmista.

Sijoitusasuntoremontteihin liittyen tarjoamme myös siivous ja muuttopalvelun, eikä sinun tarvitse toimia monen eri tahon kanssa. Muista päättää, tehdäänkö remontti asunnon hankinnan yhteydessä vai varsinaisen vuokrausajan aikana esimerkiksi vuokralaisten vaihtuessa.

Toiminta-alue

Teemme töitä seuraavilla paikkakunnilla:

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen

Ota yhteyttä

Tilanteesi ymmärtäminen on meille tärkeää. Tämän vuoksi me tullaan käymään ja tutkitaan ongelma. Tämän jälkeen rakennetaan ratkaisu juuri oikeaan tarpeeseen. Ota yhteyttä niin jutellaan.

Täytä alla oleva lomake, soita tai lähetä sähköpostia.
Sovitaan aika ilmaiselle kotikäynnille.