HUONEISTOREMONTIN TEKIJÄN VALINTA

Huoneistoremontissa koko asunto on remontin kohteena ei vain yksittäinen huone. Joskus tällaisissa suurissa remonteissa muutetaan asunnon luonnetta niin totaalisesti, että tarvitaan rakennuslupa ja ammattimaista suunnitteluapua.

Tästä syystä huoneistoremonttia tekemään ei kannata valita yritystä, joka keskittyy yhteen tiettyyn remontin osa-alueeseen. Eli jätä väliin keittiöfirmat sekä kylpyhuoneremontteja tekevät yritykset. Valitse laaja-alaisesti remontteja tekevä yritys.

Käytännössä yhteen remonttityyppiin erikoistuneet yritykset ovat pulassa huoneistoremonttien monimuotoisuuden kanssa. Keittiökalustetoimittaja on pulassa kylpyhuoneen ja lupakuvia vaativien rakennemuutosten kanssa. Kylpyhuoneremonttien tekijällä on paljolti päinvastainen tilanne. Muutenkin voi kummastella sitä, miksi laatoitukseen erikoistunut kaveri maalaa seiniä tai asentaa laminaattia, samassa tilanteessa ollaan myös keittiökalusteasentajan kanssa. Paras kannattavuus syntyy silloin, kun ammattilainen tekee sitä, missä on paras.

Usein kuitenkin mennään brändiyrityksen mukana ja ihmetellään, miksi työmaalla aikataulut tökkivät. Erikoistunut yritys joutuu ostamaan osaamista ulkopuolisilta alihankkijoilta ja tekijöiden yhteensovittaminen on usein ongelma. Varmista siis se, että kyseessä on yrityksen palkkalistoilla vakituisesti työskentelevät kaverit.

Hyvän huoneistoremontteja tekevän yrityksen löytäminen voi olla pienen työn takana. Nämä yritykset ovat yleensä sen verran pieniä (monimuotoisten huoneistoremonttien tekemisen skaalaaminen on vaikeaa), että niiden rahkeet eivät juuri riitä hakukonemainostamiseen tai sosiaalisen median markkinointiin. Kannattaa selata hakukoneiden tuloksia useammalta sivulta ja ottaa yhteyttä useampaan yritykseen. Kuulostele herkällä korvalla sitä, miten tulet toimeen kunkin yrityksen edustajan kanssa, sillä jatkossa mennään samalla tyylillä satoi tai paistoi.

Kotitalousvähennyksen saaminen kannattaa varmistaa. Tarkista, että yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin sopimuksen allekirjoitushetkellä. Yritys saa myöhemmin livetä velvoitteistaan, vain allekirjoitushetki on tärkeä. Verottaja hoitaa vähennykset vaikka yritys sössisi asiansa perusteellisesti, mutta vain jos sopimusta allekirjoitettaessa, yrityksen velvoitteet oli hoidettu moitteettomasti.

Syyt huoneistoremonttien tekijän valitsemiseen ovat selkeät. Valitse yritys, joka tekee paljon huoneistoremontteja ja jolla on hyvät suunnittelijakontaktit. Tällä tavalla voit olla varma, että remontti sujuu jo suunnittelusta lähtien.

Urakoitsija on yleensä ensin suunnittelijan roolissa ja menee kanssasi remontin läpi. Mikäli on selvää, että muutokset ovat vähäisiä, jatketaan samalla kokoonpanolla. Suurten muutosten kohdalla otetaan projektiin mukaan tarpeellinen määrä suunnittelijoita ja kokonaisuuteen kuuluu usein pääsuunnittelijana toimiva arkkitehti, rakennesuunnittelija sekä LVIS-suunnittelija. Jos projektissa on arkkitehti, erillistä sisustussuunnittelijaa ei kannata hankkia.

Eräs huoneistoremonteista suoriutuva yritys on Zones Oy, joka on käytännössä yhden kaverin orkesteri. Työalueena on Lahdenväylän ympäristö välillä Helsinki – Järvenpää. Meidän kautta saat suunnitelman ja hinnat sekä Zonesin työmaalle remonttia tekemään. Ota yhteyttä.